Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι διδαχές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας οπλίζουν με δύναμη


«Σε μια εποχή που η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία υποχωρεί, χρέος κάθε γονέα είναι να παροτρύνει τα παιδιά του να εντρυφήσουν στα κείμενα των αγωνιστών της Επανάστασης του ’21 αλλά και διανοούμενων του ελληνικού διαφωτισμού, που προετοίμασαν την εθνική Παλιγγενεσία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου στο Θούριο “Οι νόμοι να’ ν’ ο πρώτος, και μόνος οδηγός, και της πατρίδος ένας, να γένει αρχηγός. Γιατί κι η αναρχία, ομοιάζει την σκλαβιά, να ζούμε σαν θηρία, είν’ πιο σκληρή φωτιά”». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «μόνον καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν όσοι με εμμονικό και ιδεοληπτικό τρόπο επιχειρούν να υπονομεύσουν την ενότητα του έθνους με παρωχημένες και διχαστικές απόψεις που βάλλουν κατά της εθνικής ταυτότητας, της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού και της σημασίας της Ορθοδοξίας στην διαδρομή του Γένους».

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι «ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας του 1821, φώτισε όχι μόνον το σκλαβωμένο για σχεδόν τέσσερεις αιώνες έθνος μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, με την θυσία των ηρώων της Επανάστασης για την ελευθερία. Οι Έλληνες, που διατήρησαν την ταυτότητά τους αλώβητη, μέσα στο ζόφο του οθωμανικού ζυγού, μένοντας πιστοί στις παραδόσεις και στην Ορθοδοξία ύψωσαν το ανάστημά τους στον υπέρτερο αντίπαλο, και νίκησαν. Το παράδειγμά τους αποτελεί για όλες τις μεταγενέστερες γενιές πρότυπο μίμησης, και πηγή αισιοδοξίας.

Ιδιαίτερα σήμερα, στα χρόνια της μακράς κρίσης, όπου ο ελληνισμός μοιάζει να έχει χάσει το δρόμο του, οι διδαχές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας οπλίζουν με δύναμη και ελπίδα. Όταν μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι απειλές από ανιστόρητους γείτονες, που ζητούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας σε χρόνια δίσεκτα. Σε αυτές τις συνθήκες, η ενότητα του έθνους μας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, εν μέσω μιας ρευστής και απρόβλεπτης παγκόσμιας κατάστασης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωσή μας».

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Όχι στην μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τους εργοδότες
Επόμενο άρθρο Εορτή των κατηχητικών σχολείων για την 25η Μαρτίου