Ειδήσεις

Μάξιμος: Με κόλπα επιχειρείτε να…ντριπλάρετε το ΑΣΕΠ


«Απολωλός ην και ευρέθη, ο κ. Τσακαλώτος. Πλην, όμως, αν και ομίλησε, άλαλος απεδείχθη όσον αφορά στα αποτελέσματα του Eurogroup. Δεν μας έκανε σοφότερους, μας παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων την Τρίτη. Όσο και αν αποφεύγει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις -και κρύβεται με nonpaper- θα το πιει το πικρό ποτήρι». Έτσι ξεκίνησε την αγόρευσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης,κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Πόσο μακρά θα είναι η σαρακοστή…

Ο Θεσσαλός πολιτικός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η συζήτηση ενός ακόμη νομοσχεδίου την τελευταία διετία διεξάγεται υπό συνθήκες αβεβαιότητας, που έχουν δημιουργήσει κυρίως η αναβλητικότητα, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.Παρακολουθούμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί, ένα ρεσιτάλ καθυστερήσεων.Τώρα, πάμε πάλι για έναν νέο γύρο μετά την Καθαρά Δευτέρα. Για να δούμε πόσο μακρά θα είναι η σαρακοστή… Ας ελπίσουμε μόνον να μην ξανακούσουμε τον πρωθυπουργό να βάζει το Πάσχα ως χρονική αφετηρία για την απογείωση της ανάπτυξης, γιατί αυτό το υποσχέθηκε πέρυσι.

Τώρα πια σας μάθαμε.Μοναδικό κριτήριο όλων των αποφάσεών σας είναι οι καρέκλες της εξουσίας. Τα πάντα υποτάσσονται σε αυτόν τον υπέρτατο στόχο: Οι τακτικές κινήσεις, οι επικοινωνιακές ιαχές, η υπονόμευση του πολιτικού κλίματος, η διχαστική ρητορεία, οι λεονταρισμοί άνευ αντικειμένου.Και δυστυχώς, σε αυτό το ανούσιο και καταστροφικό παιχνίδι εντυπώσεων, εντάσσονται και οι απειλές για πιθανό δημοψήφισμα, για Grexit, για δραχμή.Όλα συντηρούνται εντέχνως από εσάς. Στελέχη σας τα ξαναζεσταίνουν, για να μένουν όλες οι πόρτες ανοιχτές.

 

Η μπογιά σας έχει πια περάσει…

Και ό,τι αποφασίζεται είναι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο γόνατο.Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ζημιά που προκαλείται στην οικονομία, που αρχίζει και πάλι να βρίσκεται στα όρια του συναγερμού, με μια νέα μπαρουφακειάδα να βρίσκεται προ των πυλών. Κι όμως, η χώρα και η οικονομία, αυτό που χρειάζονται για να ορθοποδήσουν είναι ακριβώς το αντίθετο: Αξιοπιστία, βεβαιότητα, ηρεμία. Ό,τι δηλαδή δεν προσφέρετε εσείς, γιατί δεν θέλετε και γιατί δεν μπορείτε. Φαίνεται, όμως, ότι η μπογιά σας έχει περάσει. Δύο χρόνια ήταν αρκετά για να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Το τι πραγματικά πρεσβεύει η κυβέρνηση αποκαλύπτεται κι από το νομοσχέδιο που συζητούμε. Ένα ακόμη μνημείο προχειρότητας, όπως μας έχει συνηθίσει. Ένα νομοσχέδιο χωρίς ειρμό, διανθισμένο με ρουσφετολογικές διατάξεις και την καλλιέργεια προσδοκιών για μονιμοποίηση σε χιλιάδες συμπολίτες μας για την υφαρπαγή της στήριξης σήμερα, της ψήφου αύριο.

Ιδού το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Με κόλπα και τερτίπια επιχειρείτε να ντριπλάρετε το ΑΣΕΠ, για να βολέψετε δικούς σας ανθρώπους. Χωρίς καμία ιεράρχηση αναγκών. Χωρίς καμία αξιοκρατία. Με πρόσχημα παντού τις έκτακτες ανάγκες.

 

Άλλοθι για προσλήψεις χωρίς κριτήρια…

Αλλά εσείς δημιουργείτε τις έκτακτες ανάγκες, με τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα πράγματα!Χαρακτηρίζοντας δυο χρόνια τώρα το φαινόμενο της μετανάστευσης, ως έκτακτο, επιχειρείτε να δικαιολογήσετε τιςέκτακτες διαδικασίες προσλήψεων και τις παρατάσεις των συμβάσεων, εκτός των προβλεπομένων. Μέχρι πότε,όμως, ένα πρόβλημα που χρονίζει θεωρείται έκτακτο, προκειμένου να έχετε άλλοθι γιαπροσλήψεις χωρίς κριτήρια;

Αντιθέτως, όταν πρόκειται για διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο -και μάλιστα είναι γνωστές από καιρό- τότε παθαίνετε επιλεκτική αμνησία και σύγχυση. Όπως στην περίπτωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Εκεί, χωρίς καμία έκτακτη κατάσταση, καταφέρατε να τους οδηγήσετε σε τρίχρονη ομηρία με την παράταση της αβεβαιότητας για τη μονιμοποίησή τους.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αναλίσκεται σε διευθετήσεις και τακτοποιήσεις ότανοι εστίες ανομίας πολλαπλασιάζονται, η δράση των γνωστών αγνώστων επεκτείνεταικαι εκτός του κράτους των Εξαρχείων, ενώτο αίσθημα ανασφάλεια του πολίτη καθημερινά αυξάνεται.Η κυβέρνηση αυτή είναι η χαρά του κάθε μπαχαλάκη. Δεν ξέρω αν οι δεκάδες προσαγωγές μετά το χτύπημα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνουν και αλλαγή στη στάση σας. Ίδωμεν…»

 

Προηγούμενο άρθρο Προκηρύχθηκε η δράση 10.2.1 Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία
Επόμενο άρθρο Σημαντικά οφέλη για τη Λάρισα από την Agrothessaly