Ειδήσεις

Μάξιμος: Πολιτική του ποδαριού και στην πυρασφάλεια των αεροδρομίων


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την απάντηση που έλαβε στην ερώτηση που είχε καταθέσει με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στα 13 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται η FRAPORT, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως κι όλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, “παίζει” και στην περίπτωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα περιφερειακά αεροδρόμια το ανεύθυνο παιχνίδι των καθυστερήσεων. Αδιαφορώντας για το κόστος της αβελτηρίας τους, και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όσους καλούνται να στελεχώσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, μεταθέτουν τις απαντήσεις στο αόριστο μέλλον.

 Ουσιαστικά, ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Τόσκας, δεν μας λέει τίποτε για το πότε θα γίνει επιτέλους η ίδρυση των νέων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών,πότε θα γίνει η τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων -ώστε να εξασφαλισθούν αξιοκρατικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες-, πότε θα γίνει η εξειδίκευση των οικονομικών όρων και των επιχειρησιακών ζητημάτων.

 Και όλ’ αυτά,την ώρα που, κυριολεκτικά, θα έπρεπε να είχαν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους! Όπως και με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και στην περίπτωση των αεροδρομίων, επικρατεί ανοργανωσιά, έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού, τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, εξαιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών του “ποδαριού”».

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΑ.Ε. Λάρισας: Ας μην μιλάει ο κ. Σαχινίδης για Βενεζουελοποίηση
Επόμενο άρθρο ΕΝΠΕ: Να εξεταστεί κάθε πιθανή λύση για την κάλυψη των αναγκών των νέων γεωργών