Ειδήσεις

Αποζημιώσεις ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι


Σε επιστολή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

Κ. Υπουργέ οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας με ολικό παγετό και με έντονες χιονοπτώσεις στο σύνολο της χώρας έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στους κτηνοτρόφους. Ως αποτέλεσμα αυτής της θεομηνίας είναι να πεθάνουν αρκετά ζώα από το κρύο, να υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και αυξημένο κοστολόγιο σε ζωοτροφές καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής. Υπήρξαν επίσης αρκετά προβλήματα σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με το νερό καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφορά του λόγω της έντονης χιονόπτωσης καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση με όχημα στις εν λόγω μονάδες.

Απ’ όλα τα παραπάνω κρίνεται επιτακτική η αποζημίωση των κτηνοτρόφων για απώλεια παραγωγής μέσω προγραμμάτων για έντονα καιρικά φαινόμενα όπως είχαν δοθεί και στο παρελθόν (de minimis) καθώς επίσης και την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που πέθαναν τα ζώα τους από την θεομηνία μέσω του ΕΛΓΑ”.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης
Επόμενο άρθρο Διακήρυξη – Αιτήματα του Δικτύου Αγροτών