Ειδήσεις

Σε καζάνι στο Δαμάσι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Παραδοσιακό αποστακτήριο τσίπουρου στο Δαμάσι Τυρνάβου επισκέφθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός θέλοντας να ακούσει από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν τους αμπελοκαλλιεργητές, βρέθηκε σε παραδοσιακό «καζάνι» απόσταξης τσίπουρου (των αδελφών Νίκου και Δημήτρη Μόκα), όπου συζήτησε με αμπελουργούς για την καλλιέργεια και τα παράγωγά της. Θέματα όπως οι νέες φυτεύσεις, οι τοπικές ποικιλίες, η ποιότητα, ο ανταγωνισμός, τα χρήσιμα παραδείγματα από άλλες χώρες και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων στο Δαμάσι και στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης.

Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι το μεράκι των αμπελουργών είναι η μαγιά για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Με σταθερά βήματα, βασιζόμενοι στη γνώση της παραγωγικής διαδικασίας, η οποία αποκτάται με την επαφή με τους ανθρώπους της παραγωγής, μπορούν να γίνουν πολλά. Ο κύριος στόχος είναι, διορθώνοντας τα λάθη, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν τα προϊόντα της περιοχής να πωλούνται με αξιώσεις πέρα από τα “σύνορα” του τόπου παραγωγής και της χώρας. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε κάτι σημαντικό για όλους».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 6 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις αλλοδαπών φυγόποινων