Πρωτοσέλιδο

Τέλος Μαρτίου παραδίδεται η Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα


Σε περίπου 4 μήνες, δηλαδή έως το τέλος Μαρτίου του 2017 αναμένεται να παραδοθεί το πολυθρύλητο τμήμα που αφορά την παράκαμψη των Τεμπών και του Πλαταμώνα και περιλαμβάνει την μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6χλμ.

Με την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία αναμένεται δραστική μείωση της χρονοαπόστασης προς/από τη Θεσσαλονίκη κατά περίπου 20 λεπτά. Να σημειώσουμε πως στο τμήμα περιλαμβάνονται επίσης 2 σήραγγες 2χλμ και 3χλμ στις περιοχές των Τεμπών και του Πλαταμώνα αλλά και ανοιχτά τμήματα μήκους 14χλμ.

Η διαφορά στο χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι ακόμα μεγαλύτερή και ειδικότερα τις βραδυνές ώρες που παρατηρούνται μεγάλες βραδυπορίες. Αυτό που απομένει είναι οι τελευταίες δοκιμές των Η/Μ αλλά και η έγκριση προς λειτουργία των σηράγγων από την σχετική υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, μία διαδικασία αρκετά επίπονη όπως σημειώνουν στο ypodomes.com στελέχη του Υπουργείου.

Ακόμα ένα θετικό στοιχείο για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου είναι η αύξηση των οχημάτων μετά από αρκετά χρόνια. Η χρονιά σύμφωνα με στοιχεία που παραχωρησιούχου αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-6% δημιουργώντας χαμόγελα για το μέλλον της παραχώρησης.

Μην ξεχνάμε πως η συνολική πτώση από το 2010 στην κίνηση του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου έφτασε σχεδόν το 60% διαλύοντας ουσιαστικά όποια συγκοινωνιακή μελέτη είχε γίνει προ κρίσης για την πρόβλεψη της κίνησης.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. με χθεσινή της ανακοίνωσε ενημέρωσε τους χρήστες που χρησιμοποιούν τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ότι :

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 00:01 θα εφαρμοσθεί η ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Εταιρία.
Ειδικότερα, οι τιμές διοδίων σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων παραμένουν σταθερές, πλην των Πλευρικών Σταθμών Γλύφας όπου στις Κατηγορίες 1, 3 και 4 υπάρχει μικρή μείωση της τάξης των 10 λεπτών του ΕΥΡΩ.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για τις αναβολές χημειοθεραπειών στο Γ.Ν.Λ.
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία