Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας για τις αναβολές χημειοθεραπειών στο Γ.Ν.Λ.


«Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της απάντησης του Υπουργού Υγείας – σε σχετική ερώτησή μου για ελλείψεις φαρμάκων στα Νοσοκομεία – , που αναφέρει πως “ο προϋπολογισμός για την κατηγορία Φάρμακα Νοσοκομείων, είναι αυξημένος κατά 20 εκατ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας για εύρυθμη λειτουργία και απρόσκοπτο εφοδιασμό των Νοσοκομείων” και η πραγματικότητα έρχεται για άλλη μια φορά να τον διαψεύσει».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ, Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Λάρισας, για αναβολή χημειοθεραπειών καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, δεκάδες καρκινοπαθείς “βλέπουν” τις προγραμματισμένες χημειοθεραπείες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να αναβάλλονται, λόγω έλλειψης φαρμάκων!! Μια τριτοκοσμική κατάσταση, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το συγκεκριμένο θέμα, είχαμε αναδείξει με ερώτησή μας από τις 6/10/2016, βουλευτές της ΝΔ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για έλλειψη φαρμάκων σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας απόφασης της Κυβέρνησης, τόσο για επιβολή κλειστής φαρμακευτικής δαπάνης και clawback στα Νοσοκομεία, όσο και για μεταφορά των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, στο ΕΣΥ, χωρίς και την μεταφορά των σχετικών κονδυλίων», επεσήμανε ο Λαρισαίος πολιτικός, και καταλογίζοντας ευθύνες στο Υπουργείο, τόνισε:

«Το Υπουργείο Υγείας, όπως και όλη η Κυβέρνηση, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Εκατοντάδες άνθρωποι στη Λάρισα, αλλά και σε όλη τη χώρα, που βιώνουν τον δικό τους “Γολγοθά”, γίνονται θύματα της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης της αυτ(απάτης). Πλέον, η πολιτική τους είναι και επικίνδυνη…».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παράσταση για την ιστορία της μυθικής Άλκηστις
Επόμενο άρθρο Τέλος Μαρτίου παραδίδεται η Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα