Ειδήσεις

Μάξιμος : Φίλης και Πελεγρίνης αγρόν ηγόραζαν για Σχολείο Μονάχου που γκρεμίζεται


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου για την κατεδάφιση τού υπό ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, που θα στέγαζε το Ελληνικό Σχολείο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, γκρεμίζει τον διαχρονικό πόθο της πολυπληθούς ομογένειάς μας στη Γερμανία και αποτελεί κόλαφο για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για την δυσμενή τροπή της εθνικής υπόθεσης του Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο, ο κ. Φίλης και ο κ. Πελεγρίνης ‘‘αγρόν ηγόραζαν’’.

Αναλίσκονται σε καθησυχαστικές δηλώσεις στην Εθνική Αντιπροσωπεία, αλλά και σε κριτική για λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος!

Όταν, μάλιστα, την 1η Αυγούστου 2016, τους εγκαλέσαμε από το βήμα της Βουλής γιατί εξέθεσαν τη χώρα, καθώς φάνηκαν ασυνεπείς στις δεσμεύσεις που οι ίδιοι ανέλαβαν – και δεν τήρησαν – για την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων του έργου, αντί να απολογηθούν, με περισσή αλαζονεία, εκτόξευαν ανοίκειους χαρακτηρισμούς.

Έστω και την ύστατη ώρα, καλούμε την Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα, προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση της οδυνηρής αυτής απόφασης».

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας : Απίστευτη η πολιτική υποκρισία της Ν.Δ.
Επόμενο άρθρο Ομιλία Χρ. Κέλλα στη Βουλή για την κοινωνική οικονομία