Ειδήσεις

Απολογισμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετείχε στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που ήταν αφιερωμένος στο θέμα «Βία και Ανεκτικότητα». Θέμα διαχρονικό, πολυδιάστατο, επαναλαμβανόμενο, πάντα επίκαιρο. Αφορά στην ιδεολογία και στην πράξη, με διαφορετικές εκφράσεις και δυναμική σε κάθε εποχή.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή, 23/9/2016, τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Οι πρόσφυγες γνώρισαν πτυχές του θεσσαλικού πολιτισμού με τη βοήθεια διαδραστικών δρώμενων από το θεατρικό εργαστήρι «Δίχως Ωμέγα» της κ. Κωνσταντίνας Αγγελούλη.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 24/9/2016, στην πλατεία Λαμπρούλη μπροστά από το Μπεζεστένι, η χορωδία και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση της κ. Δήμητρας Βρούζου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας.

Τέλος, το πρωί της Κυριακής 25/9/2016, αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας μας πραγματοποίησαν ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς την εθελοντική  συμμετοχή και τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτριου Δεληγιάννη, της κοινωνικής λειτουργού κ. Κερασίας Δαλακώνη και των εθελοντών που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των προσφυγόπουλων στο Μουσείο, του θεατρικού εργαστηρίου «Δίχως Ωμέγα» της κ. Κωνσταντίνας Αγγελούλη και τέλος του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, το οποίο για δεύτερη φορά με την παρουσία του υποστήριξε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κατηχητικής συνάξεως
Επόμενο άρθρο Πληρωμές για τους δικαιούχους της Βιολογικής Γεωργίας