Ειδήσεις

Λαρισαίοι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με τη βοήθεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου


Λαρισαίους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα, μέσω της δράσης «Κοινωνικό Φροντιστήριο», συνεχάρη στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση έγινε παρουσία εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών της πόλης, που στηρίζουν με θέρμη και υλοποιούν την πρωτοβουλία υπο την αιγίδα και το συντονισμό του Δήμου Λαρισαίων. Υπενθυμίζεται πως η δράση «Κοινωνικό Φροντιστήριο» λειτουργεί συντονισμένα εδώ και δυο χρόνια και αφορά στην παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών της πόλης, μετά απο αξιολόγηση αιτήσεων  που υποβάλλονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, με βασικό κριτήριο το εισοδηματικό.

Ο κ. Καλογιάννης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός της επιτυχίας των παιδιών και τους ευχήθηκε καλές σπουδές και απευθυνόμενος στους επιτυχόντες, τους γονείς τους αλλά και στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, τόνισε την αναγκαιότητα  στήριξης της κοινωνίας, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και συμπλήρωσε πως η επιτυχία του θεσμού του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Παράλληλα τόνισε πως η επιτυχία των παιδιών, στέλνει και ένα ισχυρό μήνυμα για την προσπάθεια κατάργησης  φραγμών, που εμποδίζουν την πρόσβαση στην γνώση.

Από την πλευρά τους επιτυχόντες και γονείς ευχαρίστησαν το δήμαρχο και τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για τη δυνατότητα που τους δόθηκε, η οποία συνέβαλε στην επιτυχία και την εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται πως κατά το Σχολικό έτος 2015-16 συνεργάστηκαν με το Δήμο 36 φροντιστήρια, μέλη της Ένωσης ιδιοκτητών φροντιστηρίων  Μέσης Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, 30 φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέλη του Συλλόγου ιδιοκτητών Κέντρων ξένων γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος και του Συλλόγου ιδιοκτητών Κέντρων ξένων γλωσσών νομού Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ενεργών πολιτών.

Παρακολούθησαν  μαθήματα 131 μαθητές, εκ των οποίων 49 μαθητές  Α, Β και Γ Λυκείου , 51 μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα ξένων γλωσσών και 30 μαθητές γυμνασίου υποστηρίχθηκαν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ενεργών Πολιτών, ενώ από τους 13 μαθητές της Γ’ Λυκείου εισάχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 7.

Από την πλευρά του ο κ. πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Βλούχος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τις επιτυχίες των παιδιών, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της δράσης και της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων, συμπληρώνοντας πως πάντα οι φροντιστές της Λάρισας ασκούσαν κοινωνική πολιτική, που τώρα σε επίπεδο Δήμου Λαρισαίων, γίνεται με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο.

Η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη, τόνισε ότι το Ινστιτούτο στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την πρωτοβουλία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδας κ. Φανής Καράτζου, η οποία συνεχάρη τους μαθητές, ενώ εξέφρασε τη χαρά της  για τη συμμετοχή των ιδιοκτητών ξένων γλωσσών στην προσπάθεια που έχει αναλάβει ο Δήμος Λαρισαίων.

Τη θερμή στήριξη στην πρωτοβουλία εξέφρασε και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Λάρισας κ. Σοφία Βοζαλή, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου κ. Ευθ. Ζιώγα και στελέχη των Κοινωνικών υπηρεσιών.

 

Υποβολή αιτήσεων για τη νέα σχολική χρονιά

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας, μετά την σημαντική προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων του Ν. Λάρισας προς την κοινωνία της Λάρισας .

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  1. Οικονομικά κριτήρια – το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000 e.
    2. Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεικές οικογένειες, πολύτεκνους , γονείς με αναπηρία κ.α. μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία) .
    2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2015.
    3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2015.
    4. Έντυπο Ε9.
    5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
    6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο( διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής , συμβόλαιο ενοικίου κ.α.)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στην διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος, από 29 Αυγούστου 2016 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016, όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. . Πληροφορίες κα. Δαλακώνη Κερασία τηλ. 2410-680243.

Προηγούμενο άρθρο ΥΠΕΣΔΑ : Διαθέτει 7 εκατ. στις περιφέρειες για να καλύψουν δαπάνες
Επόμενο άρθρο Στο δρόμο Ανατολή – Μεγαλόβρυσο – Μελιβοία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας