Ειδήσεις

Πιάνουν δουλειά 5 χρόνια μετά την επιτυχία του σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ


Ορκίστηκαν σήμερα οι πρώτοι 37 υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκονταν στη λίστα επιτυχόντων προκήρυξης του ΑΣΕΠ από το 2009, που αναλαμβάνουν από σήμερα υπηρεσία, μετά την ψήφιση νόμου που εξαιρεί από την απαγόρευση προσλήψεων επιτυχόντες σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Όπως είναι γνωστόν, μια μεγάλη κατηγορία επιτυχόντων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ (για το Δήμο Λαρισαίων ανέρχονται στα 95 άτομα και 5 άτομα από τον πρώην Δήμο Γιάννουλης) δεν προσλαμβάνονταν λόγω της γενικής αναστολής των προσλήψεων που εφαρμόστηκαν από το 2010 και μετά. Ωστόσο, τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά απο πρωτοβουλία της κυβέρνησης και ψήφισης του νόμου 4368/16 από τη Βουλή, εξαιρέθηκαν από την αναστολή, οι διορισμοί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως καθαριότητα, κοιμητήρια, ηλεκτροφωτισμός.
Ετσι, επτά χρόνια από το διαγωνισμό και πέντε χρόνια από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, έγινε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώπιον του δημάρχου Λαρισαίων η ορκωμοσία των πρώτων 37επιτυχόντων της προκήρυξης που αναλαμβάνουν εργασία στο Δήμο Λαρισαίων.
Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική στιγμή που αποτελεί δικαίωση προσπαθειών, αγώνων και πιέσεων, τόσο των ιδίων των επιτυχόντων αλλά και της δημοτικής αρχής, που συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στην κατεύθυνση της στήριξης του αιτήματος των επιτυχόντων.
Επίσης, ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι η ένταξη των υπαλλήλων, ενισχύει τον υπηρεσιακό μηχανισμό του Δήμου, που έχει πληγεί, όπως και όλοι οι Δήμοι από την μακρόχρονη αναστολή των προσλήψεων και κάλεσε τους νέους εργαζόμενους να ανταποκριθούν με αίσθημα υπευθυνότητας στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.
Όμως και από την πλευρά τους οι νέοι εργαζόμενοι του Δήμου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τον ενδιαφέρον που επέδειξαν για το ζήτημα και την έμπρακτη στήριξής τους σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, απένειμαν πλακέτες στον κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιδήμαρχοι Διοίκησης κ. Γιώργο Σούλτη και στα στελέχη της Διεύθυνσης Προσωπικού, με επικεφαλής τη διευθύντρια κ. Αννυ Χαλκιά για την στήριξη και την ταχύτητα στην ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Καλτσάς και η γεγνική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Λ. Γιοβρή.

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη για τα μέλη της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή πενθήμερη ενημέρωση κοινού από το TEI Θεσσαλίας