Μάξιμος : Στα μέσα της χρονιάς και η Ενισχυτική Διδασκαλία δεν ξεκίνησε


«Η φετινή χρονιά είναι φανερό ότι παρουσιάζει πολύ μεγάλες δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μια από αυτές είναι και η μη έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας αν και μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους. Το τίμημα αυτών των καθυστερήσεων πληρώνουν εν τέλει οι ίδιοι οι μαθητές» Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.
Στην ερώτηση,με πρώτο υπογράφοντατο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, αναφέρεται ότι «βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό.
Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς που δυσκολεύονται οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, να αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που σε τρεις μήνες θα κληθούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις».
Και η ερώτηση καταλήγει ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ώστε να το αξιοποιήσουν εγκαίρως οι μαθητές και αν θα καλύψει τις ανάγκες όλων των αδυνάτων μαθητών».

Προηγούμενο άρθρο Ε.Κ.Λ. : Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 22χρονος για σωρεία κλοπών στην Ελασσόνα