Απάντηση Κολλάτου για το κτηματολόγιο


Είμαστε μια Δημοτική Αρχή που τοποθετούμαστε έγκαιρα και έγκυρα στα αρμόδια όργανα. Εκεί δηλαδή που οφείλουμε να ασκήσουμε πολιτικό διάλογο, εκεί κι εμείς εισηγούμαστε, συζητούμε και διαμορφώνουμε πολιτικές.

Οφείλουμε όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το Κτηματολόγιο να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η επιλογή της αίθουσας του πρώην Δημαρχείου στον Πυργετό για τη λειτουργία του κτηματολογίου έγινε γιατί πληρούσε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την εκτέλεση εμπράγματων συναλλαγών και την εν γένει εξυπηρέτηση των πολιτών που έθετε η Υπηρεσία του ΕθΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Α.Ε .

Βασική προϋπόθεση ήταν η ύπαρξη μιας ενιαίας αίθουσας περίπου 200 Τ.Μ και μια τέτοια αίθουσα υπήρχε μόνο στον Πυργετό, καθώς η αίθουσα των Γόννων είναι 80 Τ.Μ.

Ενισχυτικά για την επιλογή της παραπάνω αίθουσας λειτούργησε, η ύπαρξη υποκαταστήματος Τράπεζας, η ύπαρξη του Υποθηκοφυλακείου Ολύμπου, οι υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία ) καθώς και το γεγονός του μεγαλύτερου ποσοστού των δικαιωμάτων δηλώσεων του Δήμου Τεμπών στη Δ.Ενότητα Κ.Ολύμπου λόγω της ύπαρξης των παραλίων.

Βάσει λοιπόν των παραπάνω προδιαγραφών μόνο με ελαφρά τη καρδία και με φτηνές δικαιολογίες δεν αποφασίστηκε η λειτουργία του Κτηματολογίου στο συγκεκριμένο χώρο.

Επομένως σωστά έπραξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης σκεπτόμενοι το γενικότερο συμφέρον και κάνοντας πράξη την ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση, επιλέγοντας με βάση τα επιχειρήματα και όχι τη στείρα αντιπαράθεση των τοπικών κοινωνιών που επιχειρεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Βέβαια στη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει για να επιβεβαιωθεί τόσο στη δημοτική του ομάδα, όσο και στην τοπική κοινωνία, αποκρύπτει επιμελώς ότι η ένσταση που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας δεν αφορούσε την επιλογή του χώρου, αλλά την επιβολή μισθώματος στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε που μοναδικός μέτοχος είναι το Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ορθώς απορρίφθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία.

Όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοτών μας σαφώς και μας απασχολεί και προσπαθούμε σε συνεργασία με τους υπευθύνους της Κτηματολογίου Α.Ε. να βρούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η προσπάθεια αντιπαράθεσης και διχασμού των τοπικών κοινωνιών που καταβάλλει η αντιπολίτευση είναι απέλπιδα και μάταιη.

Σ΄αυτό το συνεχόμενο παραλήρημα στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο όπως και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ποτέ δεν είδαμε μια αναπτυξιακή πρόταση, μια δημιουργική αναφορά, ενώ από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας είναι ΑΠΩΝ.

Κλείνοντας να τονίσουμε , ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην Κτηματογράφηση του Δήμου που προάγει, καταγράφει και κατοχυρώνει την ιδιοκτησία των πολιτών, οριοθετεί και διασφαλίζει τη δημόσια και δημοτική περιουσία και όχι στη διχαστική αντιπαράθεση που επιδιώκει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος Τεμπών
Κων/νος Κολλάτος

Προηγούμενο άρθρο Σε Γ.Σ. το Σωματείο Εργαζομένων Τύπου-Χάρτου Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του ΕΚΝΛ στο συλλαλητήριο της Αθήνας