Ανθρώπινη πόλη : Επίσκεψη στην Τερψιθέα


«Να δοθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτελεστικές αρμοδιότητες και οικονομικές δυνατότητες , στα τοπικά και Διαμερισματικά Συμβούλια ούτως ώστε και η αποτελεσματικότητα της διοίκησης να ενισχυθεί, να βρίσκονται πρακτικές και  άμεσες λύσεις στα  οξυμένα προβλήματα αυτής της δύσκολης για όλους τους πολίτες περιόδου και συγχρόνως να ενισχυθεί η αποκέντρωση , η διαβούλευση και η συμμετοχή των πολλών στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης. Αυτό είναι περισσότερο  από αναγκαίο για τις αγροτικές περιοχές του Δήμου μας , όπως είναι  και η περιοχή της Τερψιθέας.  Περιοχές με εκτεταμένο αγροτικό δίκτυο δρόμων και υποδομών για να στηρίξει την αγροτική  παραγωγή και τις παραγωγικές αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες. Υποδομές που υφίστανται συχνές βλάβες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ευχέρειας κινήσεων από  την κοινότητα. Εμείς θεωρούμε τον πρωτογενή τομέα τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια ανάκαμψης. Σήμερα μάλιστα που ο Καποδιστριακός Δήμος Λάρισας που έχει στην περιοχή του πάνω από 240 χιλιάδες στρέμματα δυναμικής αγροτικής  παραγωγής.» Αυτά μεταξύ άλλων τόνισεμετά το πέρας της επίσκεψης ο επικεφαλής της «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ»  Έκτορας Νασιώκας και συνέχισε « Στο πλαίσιο των επισκέψεων σε χωριά, συνοικίες και οικισμούς της Λάρισας κλιμάκιο της «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» αποτελούμενο από τους δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης περιοδεύσαμε   στην Τερψιθέα και συναντηθήκαμε  με  κατοίκους και φορείς  του Χωριού, ενώ παράλληλα  είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση – ενημέρωση με τον Πρόεδρο του Δημοτικής κοινότητας κ. Νίκο Μπόνια  τον οποίο ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την  συνολική του προσπάθεια για την κοινότητα.

Μας δόθηκε η ευκαιρία, σαν Δημοτική Παράταξη να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα. Ενημερωθήκαμε για την οικονομική δυσπραγία, για την έλλειψη αρμοδιοτήτων στο Συμβούλιο της κοινότητας , την έλλειψη πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή και τα πολλά άλλα  θέματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χωριού . Δεσμευτήκαμε , σαν παράταξη , να στηρίξουμε την προσπάθεια των κατοίκων και να φέρουμε το θέμα της έλλειψης αρμοδιοτήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέος εξοπλισμός στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προϋπολογισμού 473.550 ευρώ
Επόμενο άρθρο Δημιουργία σκακιστικής λέσχης στο Δήμο Κιλελέρ