Γλωσσολογικό Συνέδριο Τζαρτζάνεια 2015


Τα Τζαρτζάνεια είναι ένα συνέδριο γλωσσολογικού προσανατολισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006, με πρωτοβουλία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας (Νομαρχία Λάρισας, Δήμος Τυρνάβου), του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λάρισας και με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με διετή ρυθμό (2006, 2008, 2010, 2012) πραγματοποιήθηκαν ήδη τέσσερα συνέδρια προς τιμήν του Αχιλλέα Τζάρτζανου στην γενέτειρά του τον Τύρναβο, στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές μετά από πρόσκληση.

Αρχής γενομένης από την διοργάνωση του 2012, αποφασίστηκε το Συνέδριο να ανοίξει περισσότερο στην ερευνητική, γλωσσολογική κοινότητα και να ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής περιλήψεων για εισηγήσεις, οι οποίες κρίνονται από την Επιστημονική Επιτροπή. Στο φετινό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2015, δίνεται μια διάσταση περισσότερο επικεντρωμένη στην διδακτική του γλωσσικού μαθήματος, καθώς διοργανώθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια για την διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος, στα οποία κλήθηκαν και θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της πράξης.

Τα «Τζαρτζάνεια 2015» συν-διοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η περιφερειακή στρατηγική για την ένταξη των ΡΟΜΑ στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Πανδημοσιουπαλληλικό – πανεργατικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου