Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων


Ο Βόλος, η Θεσσαλία καλωσορίζουν μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων.

Η φιλοξενία αυτής της μεγάλης γιορτής του μπάσκετ στη χώρα μας και στη Θεσσαλία, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη, για την άριστη διεξαγωγή της. Έχοντας ως παρακαταθήκη μία σειρά δεκάδων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, είμαι πεπεισμένος πως οι Θεσσαλοί, ενώνοντας για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, θα συνδράμουν ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι συμμετέχοντες σε αυτό, αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες, να αποκομίσουν μία αξέχαστη εμπειρία, την οποία θα μεταφέρουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στις 16 ομάδες που κατάφεραν να φθάσουν στην τελική φάση αυτού του πρωταθλήματος και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία, έχοντας βέβαια πάντα ως φωτεινό φάρο τον αξιακό κώδικα του αθλητισμού, ο οποίος καλλιεργεί ισχυρούς χαρακτήρες που μαθαίνουν στη ζωή τους να μάχονται απέναντι σε κάθε δυσκολία που προκύπτει.

Εύχομαι όλοι οι αθλητές να δώσουν τον δικό τους ωραίο αγώνα με σεβασμό στον αντίπαλο και να αποδείξουν στην πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι» και ότι ο αθλητισμός αποτελεί μία παγκόσμια έκφανση πολιτισμού, μία ενιαία γλώσσα επικοινωνίας που καλλιεργεί τον ανθρωπισμό ανάμεσα στα έθνη.

Καλώ όλους τους αθλητές να υιοθετήσετε το έμβλημα των ολυμπιακών αγώνων «citiusaltiusfortius» ως το βασικότερο στοιχείο της αγωνιστικής σας πορείας, αναζητώντας την υπεροχή, υπερβαίνοντας τις ικανότητές σας πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον αντίπαλο και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Αισθάνομαι βέβαια διπλά ικανοποιημένος που η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται στη χώρα μου, η οποία αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες το λίκνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, συμβάλλοντας στη διαρκή αύξηση της δημοφιλίας του αθλήματος, γεγονός που μας κάνει ως Έλληνες ιδιαίτερα υπερήφανους.

Έχω λοιπόν βαθιά την πίστη πως μπορούμε μέσα από την καλλιέργεια της αθλητικής και μπασκετικής παιδείας, να συνεχίσουμε το «ελληνικό θαύμα» με διακρίσεις σε κορυφαίο επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει πως οι έλληνες έχουμε στο dna μας την «πορτοκαλί» μπάλα.

Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές, χωρίς την πολύτιμη συμβολή των οποίων, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Καλούμε τους φιλάθλους να γεμίσουν τα γήπεδα και να χαρούν το παιχνίδι, παρακολουθώντας νεαρούς καλαθοσφαιριστές που ευχή όλων είναι, σε μερικά χρόνια να διακριθούν φορώντας το εθνόσημο των χωρών τους και τη φανέλα μεγάλων ομάδων στο παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα.

Θέλω, κλείνοντας, απευθυνόμενος προς τους νεαρούς αθλητές που ετοιμάζονται να ριχθούν στη μάχη για διάκριση, να υπενθυμίσω τα σοφά λόγια του μεγάλου αμερικανού μπασκετμπολίστα Michael Jordan: «Έχω αστοχήσει σε περισσότερα από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω χάσει σχεδόν 300 αγώνες. Με έχουν εμπιστευτεί 26 φορές να ρίξω το νικητήριο σουτ του αγώνα και αστόχησα. Έχω αποτύχει τόσες και τόσες και τόσες φορές στη ζωή μου. Κι αυτό είναι που με έκανε να πετύχω!»

Καλή επιτυχία σε όλους!

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Το φθινόπωρο θα νοιώσουν οι πολίτες τις συνέπειες της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημ. Σιούφα