Μάξιμος: Το φθινόπωρο θα νοιώσουν οι πολίτες τις συνέπειες της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ


«Έχουμε μια κυβέρνηση στο εσωτερικό της οποίας ‘‘δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά της’’» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καυτηριάζοντας τα φαινόμενα ασυνεννοησίας στο κυβερνητικό σχήμα (στην εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6» και στον δημοσιογράφο κ. Μπογδάνο).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο κ. Αποστόλου το πρωί λέει ότι τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες θα έρθουν αρχές Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια, βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, η κα Γεροβασίλη, και λέει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μέσα στον Αύγουστο να έρθουν μέτρα φορολόγησης των αγροτών.

Την ημέρα που συζητείτο το πρώτο κύμα των προαπαιτούμενων, από το βήμα της βουλής ο κ. Αποστόλου λέει περιχαρής ότι τα αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών προϊόντων παραμένει στο χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ στο 13%. Μόλις κάθεται, λαμβάνουμε ‘‘νομοθετική βελτίωση’’ από τον κ. Τσακαλώτο -ο οποίος τον ‘‘τσαλάκωσε’’ μέσα σε ένα λεπτό- με όλα αυτά να πηγαίνουν στο 23%. Φαίνεται ότι έχει χαθεί ο μπούσουλας! Δεν μπορεί να πορευτούμε έτσι, υπάρχει μεγάλο ζήτημα στην κυβέρνηση και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί».

Όσον αφορά στα υψηλά ποσοστά που φαίνεται να απολαμβάνει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι: «ο πολίτης ακόμη δεν έχει νιώσει στην τσέπη του τις συνέπειες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές θα τις νιώσει μετά το φθινόπωρο. Και προφανώς για να μην προλάβει να τις νιώσει, επισπεύδονται τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες:

  • Το φθινόπωρο θα δει ο πολίτης εάν ίσχυσε η προεκλογική δέσμευση ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Το μεγαλύτερο αγκάθι που συναντούσα στα χωριά της περιφέρειάς μου ήταν αυτό: “Μας κάνατε ενοικιαστές στα σπίτια μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα το καταργήσει, θα δοκιμάσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

  • Υποσχέθηκε 13η σύνταξη και αντί 13ης, περιμένει ο κόσμος στις ουρές για να πάρει πια με την κάρτα ανάληψης ένα μέρος μόνο της σύνταξής του. Θα δει λοιπόν, ότι θα έρθει ο Δεκέμβρης και δεν θα υπάρχει 13η σύνταξη.

  • Θα δει το αφορολόγητο που μας υπόσχονταν, την κατώτερο μισθό…»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

«Στα νέα προαπαιτούμενα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, πέραν του γάλακτος, που θέλουν να μας το ξαναφέρουν, είναι και το τσίπουρο. Το γάλα από τις 5 μέρες πήγε στις 7. Αυτοί που θέλανε να φέρουν γάλα από τη Ρουμανία έχουν 2 μέρες επιπλέον για να φέρουν. Και λέω Ρουμανία, γιατί εκεί η τιμή παραγωγού είναι 27 λεπτά, ενώ στην Ελλάδα είναι 40. Άρα κάλλιστα γίνονται εισαγωγές και η τιμή αντί να πέσει στο ράφι ανέβηκε! Τώρα θέλουν να το πάνε στις 11 μέρες, γιατί πια δημιουργούνται ‘‘λίμνες γάλακτος’’ στη Βόρειο Ευρώπη, διότι από φέτος απελευθερώνεται η ποσόστωση στην παραγωγή γάλακτος.

Και τώρα πέρα από το γάλα, βάζουν ζήτημα και με τη διακίνηση του τσίπουρου χύμα και ζητούν να απαγορευθεί γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν αν είναι νόμιμη η διακίνηση. Το κόστος που θα έχει η εμφιάλωση στο τσίπουρο για τους παραγωγούς, που παίρνουν άδεια και βράζουν στα καζάνια τους, το έχει υπολογίσει κανείς; Αυτό θυμίζει λογική καραγκιόζη: πονάει χέρι, κόβω χέρι! Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη διακίνηση του χύμα τσίπουρου γι’ αυτό την ποινικοποιούμε».

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Στόμιο στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο»
Επόμενο άρθρο Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων