Ανακοίνωση Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ


Η Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες στα γραφεία του κόμματος, όπου συμμετείχαν και οι συντονιστές των οργανώσεων του κόμματος. Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, την αριστερά και την Ευρώπη συνολικά η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστική. Κοινή διαπίστωση όλων των μελών η αγωνία για τη διατήρηση της ενότητας του κόμματος μέσα από την διαφορετικότητα των απόψεων, κάτι που αποτελεί κατάκτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η συμφωνία που υποχρεώθηκε να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση κάτω από τον εκβιασμό των δανειστών για άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Μια συμφωνία επώδυνη με υφεσιακά μέτρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι δεν την πιστεύει.

Η Ν.Ε. στην απόφαση της με ευρεία πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση στην δύσκολη αυτή στιγμή παρά τις παραλήψεις και τα λάθη που υπήρξαν στη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να παλέψει μαζί με το λαό για να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας από τα υφεσιακά μέτρα που περιέχονται στη νέα συμφωνία.

Επίσης καλεί την ηγεσία του κόμματος σε εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στη διενέργεια συνεδρίου για να συζητηθεί και να αποφασιστεί ο ρόλος του κόμματος στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Προηγούμενο άρθρο Σε διαβούλευση το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική Αρχή δεν σέβεται το Δ.Σ. και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης