ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο ΟΧΙ


Η μάχη για την έκβαση του δημοψηφίσματος διαρκώς οξύνεται. Για τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ η σύγκρουση παίρνει πολεμικό χαρακτήρα. Εκβιάζουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό, προχωρούν σε στάση πληρωμών, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι στο απόγειο. Θέλουν να υφαρπάξουν ένα ΝΑΙ, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Για να επιβάλλουν το σκοτάδι ενός διαρκούς μνημονίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε καθαρή θέση: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ που για εμάς σημαίνει: ΟΧΙ στην ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους. ΟΧΙ στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Όχι στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Όχι σε νέα συμφωνία – μνημόνιο.  Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Όταν ο αντίπαλος βάζει μπροστά το θέμα μέσα ή έξω από την ΕΕ, όταν βάζει στην πρώτη γραμμή όλο του το οπλοστάσιο τότε μόνο ένα καθαρό  αντιΕΕ στίγμα, μόνο η προβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, μόνο η απαίτηση το ΟΧΙ να σημαίνει όχι σε όλα τα μνημόνια μπορεί να ανοίξει δρόμους νίκης και να συνεγείρει συνολικά τον λαό για μάχη.

Ο λαϊκός κόσμος που βλέπει το δημοψήφισμα σαν ευκαιρία να αλλάξει σελίδα είναι οργισμένος με την κλιμάκωση των εκβιασμών, θέλει απαντήσεις πέρα από όσα ψελλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει την απαράδεκτη στάση συστημικής σταθερότητας που έχει το ΚΚΕ. Θέλει να βγάλει τη θηλιά των μνημονίων από το λαιμό του για πάντα.

Ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με ισχυρή την παρουσία του εργατικού – λαϊκού – νεολαιίστικου ανατρεπτικού ΟΧΙ θα δημιουργήσει δυνατότητες για ένα πολιτικό ενωτικό λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης, που θα δίνει νικηφόρα τις μάχες ζωής και αξιοπρέπειας και θα θέσει πρακτικά το ζήτημα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης. Αυτό θα είναι το έπαθλο μιας νέας στράτευσης στη μάχη του δημοψηφίσματος και στις κρίσιμες σκληρές αναμετρήσεις που είναι μπροστά μας. Αντικειμενικά ένα μαζικό, αποφασιστικό «όχι» δεν οριοθετείται σε όχι μόνο στις προτάσεις των δανειστών, όπως θέλει να το περιορίσει η κυβέρνηση, αλλά θέτει σε αμφισβήτηση το «μονόδρομο» Ε.Ε. και ευρώ και της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Από αυτή τη σκοπιά και με αυτή την προοπτική αξιοποιούμε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, στρατευόμαστε στη μάχη του ΟΧΙ για να χρωματιστεί το αποτέλεσμα με το ανατρεπτικό εργατικό, αντιΕΕ, ανυπότακτο αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό και να εκφράσει τα ταξικά συμφέροντα και τις διαθέσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών καταπιεσμένων που οργίζονται με την φτωχοποίηση, την αντεργατική λαίλαπα και την επίθεση Ε.Ε., ΔΝΤ, και αναζητούν άλλο δρόμο κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

5.- Το περιεχόμενο του αναγκαίου, σήμερα, εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού «Όχι» βρίσκεται απέναντι στο μισητό, αστικό, ραγιάδικο «ναι», της πλουτοκρατίας, του Σαμαρά και του Θεοδωράκη, του «μένουμε Ευρώπη», στον εφιάλτη των νέων βάρβαρων μνημονίων και της αντιλαϊκής επιδρομής σε όλα τα επίπεδα.

Το δικό μας αγωνιστικό, ανατρεπτικό «όχι» είναι:

– «Όχι» στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών για εδραίωση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την επιβολή μιας διαρκούς αντιλαϊκής λαίλαπας, ευρωεπιτροπείας και καταπάτησης κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας.

–«Όχι» και στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης για συνέχιση της μνημονιακής, αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

– «Όχι» και έξω από ευρωζώνη και ΕΕ, από το ΝΑΤΟ και τους «θεσμούς» των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων. Για την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους. Είναι «Όχι» σε όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λιτότητα, στα χαράτσια και την ομηρία των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών. «Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις και στην κυριαρχία των τραπεζιτών, στην αντιλαϊκή φορομπηξία, στην καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

– Είναι το ΝΑΙ στον άλλο δρόμο, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών, για να έχουν όλοι δουλειά, μισθούς, ασφάλιση, εργασιακές συνθήκες, αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Για το δικαίωμα όλων σε τροφή και στέγαση. Για να απολαύσει επιτέλους ο κόσμος της δουλειάς τον πλούτο που παράγει.

Είναι το ΝΑΙ στην ελπίδα και την αξιοπρέπεια, στη ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους μονόδρομους, στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του μαύρου μετώπου, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, το κτύπημα των κερδών, του πλούτου και της δύναμης του κεφαλαίου,

  • Είναι το ΝΑΙ για μια νέα Άνοιξη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου. Για ένα οργανωμένο, αγωνιζόμενο, κυρίαρχο λαό που να πάρει στα χέρια του τον πλούτο και την εξουσία.
Προηγούμενο άρθρο Η εισήγηση της Ρένας Καραλαριώτου στο Δημοτικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο 1ο Συμπόσιο Γλυπτών σε ξύλο από την Πινακοθήκη Γόννων