Μάξιμος: Δραματικές οι συνέπειες του “Όχι” για τους αδύναμους!


«Να επιβεβαιώσουμε με την ψήφο μας τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή  “Ανήκουμε στη Δύση“ αλλιώς οι πιο αδύναμοι θα είναι εκείνοι που θα βιώσουν τις δραματικές συνέπειες ενός Όχι» κάλεσε τους πολίτες ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ» που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι πιο αδύναμοι θα βιώσουν πιο έντονα τις συνέπειες ενός “Όχι”. Όλοι αυτοί που λεν δεν έχουν να χάσουν τίποτα θα είναι οι πρώτοι που θα νιώσουν στο πετσί τους την κατάρρευση του όποιου κοινωνικού κράτους. Η δραχμή θα επιφέρει διάλυση στη δημόσια παιδεία με σχολεία που θα έχουν απλήρωτους δασκάλους, χωρίς θέρμανση ή ρεύμα και παράλυση στη δημόσια υγεία με τα νοσοκομεία να μην έχουν τα στοιχειώδη και φυσικά ελλείψεις σε φάρμακα. Όσοι χρωστούν στις τράπεζες όχι μόνο δεν θα διαγραφούν τα χρέη τους αλλά θα πολλαπλασιαστούν, καθώς θα χρωστούν σε ευρώ, ενώ τα όποια έσοδα τους θα είναι σε δραχμές υποτιμημένες. Ας θυμηθούν τα επιτόκια δανεισμού με τη δραχμή και τους ρυθμούς του πληθωρισμού.

Δεν ξέρω πόσοι θα νιώσουν περήφανοι τρώγοντας ζωοτροφές όπως μας προέτρεψε το ίνδαλμα του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να διατηρήσουμε το κεκτιμένο της ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Άλλωστε όταν έβαλε τη χώρα στην τότε ΕΟΚ το έκανε πρωτίστως για τη διασφάλισή της έναντι όσων την επιβουλεύονται και όχι μόνο για την οικονομική της ευημερία. Αυτό μας θύμισε με το διάγγελμα του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τονίζοντας ότι ζούμε σε μια γειτονιά που αναζωπυρώνονται εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί. Θέλω να πιστεύω ότι την Κυριακή θα επιβεβαιώσουμε με την ψήφο μας, με το “ΝΑΙ” στην Ευρώπη, τη ρήση του εθνάρχη “Ανήκουμε στη Δύση“. Αν αντίθετα ακυρώσουμε την κορυφαία εθνική επιλογή εν καιρώ ειρήνης, την προσχώρησή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα είμαστε ως λαός άξιοι της μοίρας μας».

Προηγούμενο άρθρο Η Ελλάδα να μη γίνει η… Βενεζουέλα της Ευρώπης!
Επόμενο άρθρο Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για τις πολιτικές εξελίξεις