Η Ελλάδα να μη γίνει η… Βενεζουέλα της Ευρώπης!


Στην επιτακτική ανάγκη παραμονής της χώρας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα ισχυρό «Ναι» στο δημοψήφισμα «για να μη γίνει η Ελλάδα η… Βενεζουέλα της Μεσογείου» αναφέρθηκαν οι βουλευτές Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, συνομιλώντας με κατοίκους της Αγιάς.

Οι δυο βουλευτές σημείωσαν πως «αυτό που διακυβεύεται την Κυριακή είναι πολύ περισσότερο από μια συμφωνία για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό που κρίνεται στο δημοψήφισμα είναι το μέλλον των παιδιών μας, της νέας γενιάς και η συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, κάτι που θα σημάνει την απρόσκοπτη πορεία της χώρας στην κανονικότητα και όχι τη διολίσθησή της σε τριτοκοσμικές καταστάσεις».

Ταυτόχρονα, άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι «είναι λυπηρό που για την κομματική τους επιβίωση τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, σε ένα μείζον εθνικό θέμα, φόρεσαν κομματικές ταμπέλες. Σήμερα, δυο μόλις μέρες πριν το δημοψήφισμα, η δημόσια ομολογία του υπουργού της κυβέρνησης κ. Τσακαλώτου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Κατέφυγαν πανικόβλητοι στον λαό γιατί ήξεραν πως το κόμμα τους δεν θα ενέκρινε τη συμφωνία με βάση την πρόταση που είχε προσυπογράψει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση θα έπεφτε. Προτίμησαν, λοιπόν, να διχάσουν τον λαό, να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην ελληνική οικονομία, να θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και να οδηγήσουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Δεν τόλμησαν, όμως, ούτε να θέσουν στην κρίση του λαού το “αριστερό μνημόνιο” που φέρει την υπογραφή τους. Αντιθέτως, θέτουν ως ερώτημα ένα ανυπόγραφο non paper που δεν είναι καν η τελική πρόταση των θεσμών. Ωστόσο, όλοι, εκτός του κ. Τσίπρα και της κομπανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκλαμβάνουν το δημοψήφισμα ως Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Σε αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε την Κυριακή διασφαλίζοντας τη στρατηγική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στο club των ισχυρών της Ευρώπης. Ας μην επιτρέψουμε με την ψήφο μας η Ελλάδα να γίνει η Βενεζουέλα της Ευρώπης».

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα ΟΜ Αμπελώνα του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ΟΧΙ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Δραματικές οι συνέπειες του “Όχι” για τους αδύναμους!