Ενημερωτική Εκδήλωση για την Προαγωγή Υγείας Παιδιών και Εφήβων από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου


Πολύτιμες Συμβουλές και χρήσιμες οδηγίες σχετικά με τις συμπεριφορές που θα εξασφαλίσουν την υγεία παιδιών και εφήβων αποκόμισαν γονείς και εκπαιδευτικοί που παρευρέθησαν στην ημερίδα με θέμα την Προαγωγή Υγείας σε παιδιά και εφήβους που πραγματοποίησαν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Το κοινό που προσήλθε στο Γαλλικό Ινστιτούτο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχε ενεργά θέτοντας ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στα σχολεία και στους χώρους που συχνάζουν οι μαθητές, την αναγκαιότητα της παρουσίας σχολικών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα σχολεία για την έγκαιρη αντιμετώπιση θεμάτων υγείας που προκύπτουν, τις ποσότητες γευμάτων που χρειάζεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πως αυτά πρέπει να παρασκευάζονται καθώς επίσης και τις ώρες που συνιστάται να ασκούνται για να αποφύγουν την παχυσαρκία και τις επιβλαβείς επιπτώσεις της στον οργανισμό αλλά και πως μπορούν να παρακινηθούν να ενταχθούν σε μια αθλητική ομάδα και να παραμείνουν σε αυτή αποκομίζοντας τα οφέλη του αθλητισμού.

Οι Δρ. Ελένη Λαχανά, Επίκουρος Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μπόσινας, στρατιωτικός, διαιτολόγος- διατροφολόγος και ο κ. Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, γυμναστής- προπονητής υδατοσφαίρισης της Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας έθιξαν τα μείζονος σημασίας θέματα με βάση τα γνωστικά τους αντικείμενα συμβάλλοντας στην ολιστική προσέγγιση των συμπεριφορών προαγωγής υγείας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό τη σημασία της ύπαρξης διεπιστημονικής ομάδας για την πληρέστερη κατανόηση των συνδέσεων ανάμεσα στις συμπεριφορές και τις επιπτώσεις τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Δημήτρης Δεληγιάννης ενώ το συντονισμό της ανέλαβε η δημοσιογράφος κ.Μαριλένα Μπάμπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την υγεία, κατόπιν πρωτοβουλίας των  Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, που λειτουργούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου και της Ελλάδας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα  συλλογή φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού για την ενίσχυση των απόρων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Αναστασοπούλου στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας
Επόμενο άρθρο 29χρονος το έπαιζε αγρότης καλλιεργώντας... κάνναβη