«Συμμαρτυρία» Μάξιμου για Πρόεδρο ΕΦΕΤ


«Μακάρι, αυτό το παράδειγμα άξιων ανθρώπων που υπηρετούν σε πολιτικές θέσεις ευθύνης να συνεχίζεται και με αλλαγές κυβερνήσεων, διότι πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής, στη συνεδρίαση διατύπωσης γνώμης για τους προτεινόμενους προς διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ κ.κ. Ιωάννη Τσιάλτα και Ανδρέα Μανέτα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός στην παρέμβασή του σημείωσε τα εξής: «Δεν ζήτησα τον λόγο για να υποβάλω σε… βασανιστικές ερωτήσεις τους προτεινόμενους για την ηγεσία του ΕΦΕΤ, αλλά για να καταθέσω την συμμαρτυρία μου και τον καλό λόγο, όσον αφορά τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, κ. Τσιάλτα, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στην διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καίτοι ο ΕΦΕΤ δεν ήταν στους τομείς εποπτείας μου, είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Τσιάλτα, κατά την διάρκεια της οποίας μπόρεσα να εκτιμήσω την επαγγελματική του επάρκεια, το ήθος και κυρίως την αποτελεσματικότητά του.

Κύριε υπουργέ, χαίρομαι που προτείνετε εκ νέου τον κ. Τσιάλτα για την προεδρία του ΕΦΕΤ και θέλω να πιστεύω ότι το κάνετε με βάση τα χαρακτηριστικά που και εγώ μνημόνευσα και όχι το γεγονός ότι ήταν προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ, τον ευρύτερο πολιτικό σας χώρο στο παρελθόν. Μακάρι, αυτό το παράδειγμα άξιων ανθρώπων που υπηρετούν σε πολιτικές θέσεις ευθύνης να συνεχίζεται και με αλλαγές κυβερνήσεων, διότι πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και να εμπιστεύεται στελέχη της διοίκησης. Όπως, επίσης, θεωρώ φρόνιμο το γεγονός ότι μετά την επεισοδιακή προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, καταφύγατε σε μια πιο… ασφαλή λύση, προτείνοντας ένα στέλεχος που υπηρέτησε, επίσης, στο ΥπΑΑΤ, τον κ. Μανέτα για την θέση του Αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ. Δεν γνωρίζω τον κ. Μανέτα, διαβάζοντας όμως το βιογραφικό του, βλέπω ότι προέρχεται από τον χώρο του ΥπΑΑΤ, άρα έχει γνώση των ζητημάτων.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου επέμενα πολύ και όλες οι προτάσεις μου για γενικούς γραμματείς και επικεφαλής Οργανισμών ήταν τα πρόσωπα να προέρχονται από την διοίκηση. Να μην σπαταλούμε χρόνο προσπαθώντας να εκπαιδεύσουμε, να ενημερώσουμε ‘‘αλεξιπτωτιστές’’. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ θετικό το γεγονός ότι και ο Πρόεδρος κ. Τσιάλτας και ο Αντιπρόεδρος κ. Μανέτας προέρχονται από την οικογένεια των γεωτεχνικών, γνωρίζουν τα ζητήματα και πιστεύω ότι έχουν τα εφόδια για να προσφέρουν σε αυτό τον κρίσιμο τομέα στον οποίο καλούνται να υπηρετήσουν».

Προηγούμενο άρθρο Η επίσκεψη του αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις για την μνήμη των 40 πατριωτών