Κέλλας : Ξεπληρώνετε τα γραμμάτια με τους αντιεξουσιαστές


Παρέμβαση στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις», έκανε με ομιλία του ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως «τρείς μήνες μετά από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέσα σε κλίμα αναστάτωσης, όσον αφορά την  δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και έντονης αναταραχής με τις διάφορες καταλήψεις δημοσίων χώρων και επεισοδίων με αντιεξουσιαστές,  που εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Ο κ. Κέλλας χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση ως συνεπή προς την εκλογική της πελατεία δήλωσε χαρακτηριστικά «Είστε απόλυτα συνεπείς και ειλικρινείς με ότι έχετε υποσχεθεί στην εκλογική σας πελατεία σε όλα τα επίπεδα. Είσαστε μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών στα δικαστήρια και στο νομοσχέδιο κυριαρχεί έντονα η προσπάθεια ικανοποίησης αιτημάτων που κατά καιρούς έχουν προβληθεί από τον αριστερό αντιεξουσιαστικό χώρο. Ουσιαστικά απαλλάσσετε τον τρομοκράτη Ξηρό από την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του που είναι πεντάκις ισόβια», ενώ συνέχισε, «Το να δικαιολογείτε όμως τον τρομοκράτη και την αναπηρία του και να φορτώνετε την ευθύνη στο ΕΣΥ και στους Έλληνες γιατρούς, και αυτό δια στόματος του Υπουργού Δικαιοσύνης, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και είναι πέραν πάσης λογικής».

«Αντί να αποδοθούν τα εύσημα στο ΕΣΥ  που τον κράτησε στη ζωή, ζητούμε τώρα και τα ρέστα.  Η δήλωση αυτή τουλάχιστον προσβάλλει τον ιατρικό κόσμο της χώρας, και ευτυχώς ανακλήθηκε. Οι εντυπώσεις όμως έμειναν, και θα έπρεπε να πάρει θέση και ο αρμόδιος Υπουργός της Υγείας για το θέμα», τόνισε με έμφαση.

 

Ο βουλευτής κλείνοντας, σημείωσε πως «ενώ η πολιτεία θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και των υπηρεσιών που θα παρέχονται από το νοσοκομείο των φυλακών, ώστε να μπορεί και ο κατάδικος με βαθμό αναπηρίας να ζει αξιοπρεπώς, δίνει πλέον την δυνατότητα σε όποιον κρατούμενο έχει εκτίσει δέκα χρόνια από την ποινή του και έχει 80% αναπηρία που φθάνει μέχρι και το 50%, ανεξάρτητα από το έγκλημα που έχει κάνει ή την ποινή που έχει καταδικασθεί, να πηγαίνει σπίτι του», χαρακτηρίζοντας το Νομοσχέδιο ως «άθλιο συμβιβασμό με εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις που αποτελούν τμήμα της εκλογικής  πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ  που βοήθησαν να ανέλθει στην εξουσία και που τώρα πρέπει να τους το ανταποδώσει».

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «PROSUMA» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επόμενο άρθρο Σημαντικές επαφές του Μ. Χαρακόπουλου στην Ταιβάν