Έκθεση λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά και για μεγάλους στη Νίκαια


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας έκθεση λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά και για μεγάλους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Στα πλαίσια της δράσης θα επισκεφθεί σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας η συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Μητσιάλη  και θα πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο με όλους/ες τους/ις μαθητές/ριες του σχολείου και με επίκεντρο τρία λογοτεχνικά της βιβλία με τίτλο «Το υπόσχομαι», «Κύριε χρόνε σου έχω πολλά παράπονα» και «Το απίστευτο σχέδιο της Μυρτώς και του Περικλή» (θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας ανά δύο τάξεις). Το απόγευμα από τις 5 – 8 στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για όσους άλλους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Η κ. Μητσιάλη είναι Φιλόλογος, συγγραφέας – λογοτέχνης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κριτική Παιδαγωγική της Ειρήνης και υποψήφια Διδάκτωρ στην Παιδαγωγική. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το κρατικό βιβλίο Παιδικής Λογοτεχνίας («Το Αστερόσπιτο» 2009, «Με λένε Νιλουφέρ» 2012, «Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο» και «Το υπόσχομαι» 2014) καθώς και για άλλα βραβεία («Το Αστερόσπιτο» και «Η Νύχτα των Πυγολαμπίδων» λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω 2008 και 2009 αντίστοιχα, «Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει» Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Αναγνώστης 2014).

Η έκθεση βιβλίου θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας καθημερινά από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 έως και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και τις ώρες 9-1μ.μ. και 6-9μ.μ.

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Γ. Λιάνης
Επόμενο άρθρο Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας γιόρτασε την 25η Μαρτίου