Κέλλας: Κρατήστε ζωντανές τις παραδόσεις


«Το νήμα της δικής μας παράδοσης πάει πολύ πίσω, χάνεται στα βάθη της ιστορίας, σε όσες πηγές όμως κι ανατρέξει κανείς, όσες παραδόσεις κι αν ψηλαφίσει, όσες μαρτυρίες κι αν διαβάσει, τόσο περισσότερο Έλληνας θα αισθανθεί, τόσο περισσότερο ευλογημένος θα νιώσει». Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων στο Κιλκίς.

«Είναι οι Σαρακατσαναίοι αυτοί που δίδαξαν την παροιμιώδη εργατικότητα, την αφοσίωση στην πατρίδα, στην τήρηση και συνέχιση των παραδόσεων, την ειλικρίνεια, την πίστη στη θρησκεία μας. Όλα χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα αναγκαία εργαλεία, για να ξεπεράσουμε και τη σημερινή κρίση», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός καλώντας τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν την προσπάθεια διατήρησης των παραδόσεων και των εθίμων της φυλής.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως μπορείτε να με αισθάνεστε δικό σας, να με αισθάνεστε έναν από σας, και να γνωρίζετε πως θα έχετε ακόμα έναν σύμμαχο στον αγώνα που κάνετε για να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες και οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Σαρακατσαναίων, που έχουν αφήσει τη δική τους περπατησιά στο διάβα της ιστορίας», κατέληξε ο κ. Κέλλας ο οποίος στη συνέχεια είχε συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Στην φωτογραφία διακρίνεται ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, μαζί με τους Προέδρους των Σαρακατσαναίων Λάρισας, Φαρσάλων, Αγιάς και Κιλκίς κκ. Παναγιώτη Κατσαρό, Χρήστο Σούρλα, Δημήτρη Γαλλή και Ηρώ Ντέντα, αντίστοιχα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Κέλλα στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση ανέργων και απλήρωτων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας