Ποιον κοροϊδεύουν; – Γράφει ο Χρ. Κέλλας


Τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά μπροστά στα έκπληκτα μάτια Ελλήνων μα και Ευρωπαίων παρατηρητών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως ο δρόμος στον οποίο βαδίζουμε γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα και για την πραγματικότητα που βιώνουν τόσο η αγορά, όσο και τα νοικοκυριά.

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται η προεκλογική εξαπάτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιας Κυβέρνησης που ανοίγει όλο και περισσότερα μέτωπα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών μεταφέρονται για να καλύψουν κενά στις μισθοδοσίες του δημοσίου, την ώρα που τα κομματικά τους όργανα εντελώς προκλητικά ισχυρίζονται πως «λεφτά υπάρχουν», ξυπνώντας μνήμες από τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων πολιτών. Είναι ακριβώς την ίδια στιγμή, που ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει την κα Μέρκελ πως είναι άδικο οι Γερμανοί να κατηγορούνται ως φταίχτες όλων των δεινών στην Ευρώπη και ο κ. Λαφαζάνης ζητάει σύγκρουση με την «Γερμανική Ευρώπη».

Ποιον κοροϊδεύουν αλήθεια;

Η υπόσχεση για «σκληρή διαπραγμάτευση» δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα κακοπαιγμένο θεατρικό μονόπρακτο, για το οποίο δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μόνο μέρες να καταλάβουν όλοι πως ο σκηνοθέτης είναι ατάλαντος. Μίλησαν για «δημιουργική ασάφεια» και εννοούσαν προς το εσωτερικό, γιατί έξω έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στη νέα σύμβαση.

Η σύμβαση αυτή, η οποία είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, υπογράφτηκε για να πάρει παράταση η χώρα μας τέσσερις επί πλέον μήνες. Η κυβέρνηση δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ουσία επανέλαβε ό, τι πράξαμε εμείς, μόλις αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας για να λάβουμε τότε δύο μήνες παράταση. Ποια είναι η διαφορά; Ότι τότε εμείς ήμασταν οι «δοσίλογοι» και οι «πουλημένοι», ενώ οι σημερινοί κυβερνήτες αυτοί που έσκισαν το μνημόνιο!

Εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις των υπογραφών. Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση κανείς δεν τους πιστεύει. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο επανέρχονται ορμητικά απαράδεκτα σενάρια για «διπλό νόμισμα» ή για επιστροφή στη δραχμή. Τα νταούλια χτυπάνε και δεν είναι από το εσωτερικό αλλά από το εξωτερικό. Και χτυπάνε τόσο δυνατά, που ο αντίκτυπός τους φοβίζει. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν φέρνουν τη συμφωνία για κύρωση στη βουλή. Είναι επειδή γνωρίζουν πως ο λαϊκισμός που εξέθρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα γυρίσει τώρα μπούμερανγκ στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι να ξαναβάλει τη χώρα στις ράγες, οφείλει να μιλήσει ξεκάθαρα τη φωνή της αλήθειας. Να φέρει την συμφωνία στη βουλή και να ζητήσει ευρεία στήριξη, αρκεί να μην ναρκοθετείται η ανάπτυξη και να μην παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια. Αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι να συστήσει ένα μέτωπο εθνικής λογικής τότε δεν έχει παρά να εγκαταλείψει τα ψέματα και να απευθύνει πατριωτικό κάλεσμα ευθύνης. Ειδάλλως τα όσα προμηνύονται δεν θα είναι ευχάριστα για κανέναν.

*Ο κ. Κέλλας είναι βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: Οι Θεσσαλοί έτρεξαν για καλό σκοπό