Μάξιμος: Ακατάλυτοι οι δεσμοί Ελληνισμού και Ορθοδοξίας


“Παρά τις ανιστόρητες, αυθαίρετες και ανούσιες θεωρίες που εκφράζονται από διαφόρους, υπό το πρόσχημα της δήθεν προοδευτικότητας, η αλήθεια για τους ακατάλυτους δεσμούς Ελληνισμού και Ορθοδοξίας δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, να αλλοιωθεί, και να διαστρεβλωθεί”. Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την επιμνημόσυνη δέηση για το μεγάλο διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμου εξ Οικονόμων, που τέλεσε στην γενέτειρά του, την Τσαριτσάνη, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. 

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής:

“Οι καιροί που βιώνουμε σήμερα είναι ιδιαίτερα χαλεποί τόσο για το Ελληνισμό όσο και για την Ορθοδοξία. Η ανάγκη μας, όμως, ως έθνους να κρατηθούμε όρθιοι και να εξέλθουμε της καταιγίδας που μας απειλεί με καταστροφή, μας οδηγεί αναπόφευκτα στις ανεξίτηλες από το χρόνο αξίες μας, στην μεγάλη μας πνευματική παράδοση.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας που εορτάζουμε πανηγυρικά, είναι ένας διαρκής θρίαμβος της πίστης μας, που σημειώθηκε πάλι σε χρόνους δίσεκτους, στους χρόνους της εικονομαχίας. Και αυτή η θριαμβευτική επικράτηση της Ορθοδοξίας ως φάρος μας καθοδηγεί αιώνες τώρα, χαλυβδώνοντας την ταυτότητά μας ως έθνος των Ελλήνων.

Παρά τις ανιστόρητες, αυθαίρετες και ανούσιες θεωρίες που εκφράζονται από διαφόρους, υπό το πρόσχημα της δήθεν προοδευτικότητας, η αλήθεια για τους ακατάλυτους δεσμούς ελληνισμού και Ορθοδοξίας δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, να αλλοιωθεί, και να διαστρεβλωθεί.

Ούτε μπορεί να αγνοηθεί το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που κομίζει η Ορθοδοξία, τόσο απαραίτητο στην εποχή της μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και υπαρξιακής κρίσης που σήμερα βιώνουμε.

Μια τέτοια ημέρα οφείλουμε όλοι να στρέψουμε τη σκέψη μας στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και της βορείου Αφρικής που υφίστανται τις συνέπειες του διωγμού και του μαρτυρίου από μισαλλόδοξες δυνάμεις. Εύχομαι να επικρατήσει επιτέλους η λογική και η σύνεση και να επιστρέψει και πάλι η φυσιολογική ζωή. Ελπίζω οι μεγάλες δυνάμεις να παρέμβουν αποφασιστικότερα ώστε να μπει ένα τέλος στα φρικτά εγκλήματα κατά αμάχων και απροστάτευτων πληθυσμών”.

Προηγούμενο άρθρο 38χρονος διακινούσε ναρκωτικά στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Υψηλόβαθμη Αντιπροσωπεία του ΥΠΕΘΑ Χιλής στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο