Χρ. Κέλλας: Στην πρώτη γραμμή για το αρχαίο θέατρο


Συνήθως στην Ελλάδα δημιουργούμε επιτροπές, όταν δεν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Λέω λοιπόν πως η επιτροπή την οποία ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων θα πρέπει να είναι ολιγομελής, να απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες και να έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα, μια επιτροπή όχι απλώς διεκδίκησης, αλλά πρότασης. Η υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας είναι μια υπόθεση που αφορά όλους τους Λαρισαίους και θα πρέπει να την χειριστούμε με απόλυτη σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης ». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο το Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

«Αν θέλουμε να συζητήσουμε σοβαρά για την υπόθεση “Αρχαίο Θέατρο” θα πρέπει να ορίσουμε όλο το πλαίσιο της συζήτησης και να απαντήσουμε στο πώς σκεφτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο στη ζωή και την καθημερινότητα της πόλης, τι θέλουμε να πετύχουμε και ποια τα βήματα που θα πρέπει να οριοθετήσουμε ώστε να καταφέρουμε τα μέγιστα», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός, ενώ τοποθετήθηκε και στην πρόταση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη για διεκδίκηση του θεσμού της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας” το 2021.

«Στο παρελθόν κι άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, χρήστηκαν Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης κατορθώνοντας στο τέλος να αφήσουν πίσω τους κυρίως ελλείμματα και σκάνδαλα. Καλό θα ήταν λοιπόν να προετοιμάσουμε το σύνολο των ενεργειών και να οριοθετήσουμε τις δράσεις μας ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα οφέλη. Όπως και να χει πάντως θεωρώ πως οι δυο αυτοί στόχοι θα πρέπει να αποσυνδεθούν. Το Αρχαίο Θέατρο της πόλης είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση από μόνη της», τόνισε ο κ. Κέλλας, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της δημοτικής αρχής.

«Ως Λαρισαίος βουλευτής και ως πολίτης αυτής της πόλης θα συνεισφέρω όπου μπορώ και με όλες μου τις δυνάμεις για αυτή την υπόθεση. Θεωρήστε το δεδομένο» κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα: «Να βάλουμε τον πήχη ψηλά για τη Λάρισα»
Επόμενο άρθρο Στη «φάκα» ο ένας από τους τρεις ληστές της Λάρισας