Τελευταία παρασημοφόρηση στο Στρατηγείο της EUFOR RCA


Τριάντα ένας στρατιωτικοί διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA στη Λάρισα, τιμήθηκαν χθες με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (Common Security and Defense Policy Service Medal).

Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος Υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση του στρατιωτικού τμήματος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του  για τις συνεχείς προσπάθειες  που κατέβαλλε το πολυεθνικό προσωπικό του Στρατηγείου, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

Επιπλέον, ο Διοικητής της Επιχείρησης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έως την 15 Μαρτίου του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί  επιτυχώς η πλήρης μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της EUFOR-RCA, στη  δύναμη του ΟΗΕ MINUSCA, ενώ υπογράμμισε ότι “η επιτυχία των αντικειμενικών σκοπών της επιχείρησης, κατέστη δυνατή χάρις στον επαγγελματισμό, την επιμονή και τη συντονισμένη εργασία των επιτελών που τιμούμε σήμερα. Η μέχρι τώρα επιτυχής έκβαση της επιχείρησης EUFORRCA είναι ξεκάθαρα έργο των επιτελών του Στρατηγείου της Λάρισας και της Δύναμής μας στο Bangui”.

Το μετάλλιο “Common Security and Defence Policy Service Medal”, το οποίο απονέμεται για τελευταία φορά σε στελέχη του Στρατηγείου, αποτελεί διεθνή διάκριση για όσα άτομα έχουν υπηρετήσει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα λιτό μετάλλιο, με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μία πλευρά του, ενώ στην άλλη πλευρά φέρει τη λατινική φράση “Pro Pace Unum” που σημαίνει “Ενωμένοι για την Ειρήνη”.

Προηγούμενο άρθρο Στην παρουσίαση της «Ταυτότητας forum» ο Βασίλης Λεβέντης
Επόμενο άρθρο Πανελλήνια πρώτη παρουσίαση στη Λάρισα του βιβλίου «Μη μιλάς»