Συνάντηση Καλογιάννη με τον πρέσβη της Ν. Κορέας


Με τον πρέσβη της Ν. Κορέας στην Αθήνα, κ. Gil Shou Shin, και τη σύζυγό του συναντήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, παρουσία και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Λάρισας κ. Δημ. Τάχου. Ο κ. Gil βρίσκεται στη Λάρισα με την ευκαιρία της έναρξης, σήμερα, του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, με αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο.

Η συνάντηση ξεκίνησε, σε πολύ θετικό κλίμα, με μια συνοπτική ενημέρωση από μέρους του δημάρχου Λαρισαίων προς τον κ. πρέσβη για τη θέση, την ιστορία,  τον πολιτισμό και τη δυναμική της Λάρισας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης αλλά και στο γεγονός ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες της οικονομίας της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι να είναι ανοιχτή και να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και τις δράσεις που θα βοηθήσουν την πόλη όσον αφορά στην ανάπτυξή και το μέλλον της, τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, «είμαστε ανοιχτοί τόσο στις προσκλήσεις αλλά και στις προκλήσεις» αναφερόμενος σε πιθανές δράσεις συνεργασίας που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν μεταξύ Λάρισας και Ν. Κορέας με άξονες τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το εμπόριο.

Ο κ. Gil, από τη μεριά του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του πολιτιστικού τουρισμού και την ένταξη της Λάρισας ως σταθμό σε μια πολιτιστική διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή μια και, όπως είπε, τα Μετέωρα ήδη αποτελούν έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τους Κορέατες επισκέπτες στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί ευρύτερα για τα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα καθώς θεωρεί ότι για μια αγροτική οικονομία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης μέσω σωστής προβολής και εξαγωγών.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Καλογιάννης δώρισε στον κ. Gil μια σειρά εκδόσεων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζουν τα κλαδέματα μεγάλων δέντρων λόγω επικινδυνότητας
Επόμενο άρθρο Στην παρουσίαση της «Ταυτότητας forum» ο Βασίλης Λεβέντης