Με πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη συγκίνηση η αναβίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νίκαια


Με πολύ αγάπη, αλλά και ιδιαίτερη συγκίνηση από τους διοργανωτές, και παράλληλα με εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου αναβίωσαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νίκαια, την έδρα του Δήμου Κιλελέρ, που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Κιλελέρ.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, κ. Βασιλική Πιλάτου, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις εξελίχθηκαν σε δύο συνεχόμενες ημέρες. Την Κυριακή των απόκρεων – με άναμμα φωτιάς, σπιτικά εδέσματα, κρασί και μουσική από Dj – και την Καθαρά Δευτέρα, όπου το πρόγραμμα περιελάμβανε μεγαλύτερη ποικιλία δράσεων. Μαγείρεμα παραδοσιακού φαγητού (φακές – πατάτες), ζωγραφική προσώπου για μικρούς και μεγάλους, μαθητικό καρναβάλι, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες μαθητών και μαθητριών από το Δημοτικό σχολείο της Νίκαιας και το Γυμνάσιο, και άλλες παιγνιώδεις δραστηριότητες από ομάδα κωμικών διασκεδαστών. Επιπλέον, το χορευτικό τμήμα της Νίκαιας παρουσίασε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και ακολούθησε ζωντανή ορχήστρα με παραδοσιακή μουσική, όπου το γλέντι έφτασε στο αποκορύφωμα και ο κόσμος διασκέδασε με αμείωτη ένταση και ρυθμό παραβλέποντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά το σχεδιασμό και την οργάνωση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας αναφέρει ότι τόσο ο εθελοντισμός, όσο και η διάθεση προσφοράς των δημοτών για να υλοποιηθούν οι αποκριάτικες δράσεις στη Νίκαια, ήταν πραγματικά συγκινητικά και υπεράνω κάθε προσδοκίας. Για το λόγο αυτό το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά γνωστές επιχειρήσεις της περιοχής που προσέφεραν δωρεάν μεγάλο μέρος ποσοτήτων από τρόφιμα και υλικά (χαλβάς, ελιές, κρασί, διάφορα πλαστικοειδή, κ.ά.). Θερμές ευχαριστίες οφείλει επίσης, σε παραγωγούς δημότες της Νίκαιας που προσέφεραν φακές, κρεμμύδια, πατάτες, και λάδι, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελε να κάνει στους τρεις μάγειρες που εργάστηκαν αφιλοκερδώς από νωρίς το πρωί για να προσφέρουν ένα νόστιμο και πλήρες γεύμα στους παρευρισκομένους. Επίσης, η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της Νίκαιας που στήριξε την προσπάθεια να οργανωθεί το μαθητικό καρναβάλι, τους Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου, τους συλλόγους Διδασκόντων, το σύλλογο γυναικών Νίκαιας, τον όμιλο γυναικών Κιλελέρ, τους αθλητικούς συλλόγους Νίκαιας (αντισφαίρισης, μπάσκετ, ποδοσφαίρου), τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Νίκαιας (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου), τις επιτροπές του Πολιτιστικού Οργανισμού, τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Νίκαιας, τους υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες που εργάστηκαν εθελοντικά αρκετές ημέρες και ώρες για να επιτευχθεί με ολοκληρωμένο τρόπο η προετοιμασία και η υλοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νίκαια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει η Πρόεδρος και η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αχιλλέα Χατζούλη, ο οποίος στήριξε με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, καθώς και στο Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, ο οποίος συμμερίστηκε τις ανησυχίες της Κοινότητας, αναγνώρισε την ανάγκη να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στην έδρα του Δήμου και στήριξε τελικά από την αρχή μέχρι τέλους τη διαδικασία τόσο της οργάνωσης όσο και της υλοποίησης των αποκριάτικων δρώμενων στη Νίκαια.

Προηγούμενο άρθρο Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάει Λάρισα
Επόμενο άρθρο Tο πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ του ΕΚΝΛ