Οι μαθητές που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στα γραφεία του «ΘΕΣγάλα»


Επίσκεψη στα γραφεία του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα» πραγματοποίησαν οι Λαρισαίοι μαθητές που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας.

Οι δύο ομάδες μαθητών της Λάρισας (μία του Δημοτικού και μία του Γυμνασίου) πήραν αντίστοιχες πρώτες θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας μεταξύ των έξι ομάδων με τα Ελληνικά χρώματα.

Ο ΘΕΣγάλα είναι ο χορηγός των ομάδων της Λάρισας, αφού ανέλαβε την κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής τους. Έτσι τα παιδιά και οι προπονητές τους βρέθηκαν χθες στα γραφεία του ΘΕΣγάλα για να ενημερώσουν τη διοίκηση για τη δύσκολη πρόκληση που τους περιμένει στο μακρινό Σότσι, με στόχο μια διάκριση.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΕΣγάλα κ. Αθ. Βακάλης σημείωσε πως η κατεύθυνση του Συνεταιρισμού είναι να στηρίζει προσπάθειες που στοχεύουν στην καινοτομία και την ανάπτυξη της επιστήμης, ιδιαίτερα όταν αυτές εκδηλώνονται από το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους μαθητές, και σ’ ένα τόσο πρωτοποριακό τομέα, όπως είναι η εκπαιδευτική ρομποτική.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές της Λάρισας θα διαγωνιστούν μεταξύ 52 χωρών ολόκληρου του κόσμου με αντικείμενο του διαγωνισμού το «Διάστημα» και τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού είχαν την ευκαιρία να δουν μια μικρή επίδειξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων της ομάδας.

Την προηγούμενη Δευτέρα, στις 13 Νοεμβρίου τα γραφεία του ΘΕΣγάλα στη Λάρισα επισκέφθηκε ομάδα φοιτητών της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνοδευόμενα από τον Υπεύθυνο του Ιδρύματος αναπληρωτή καθηγητή Στ. Ροζάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις καινοτόμες δράσεις του Συνεταιρισμού, την καινοτομία των Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος και τις συνέργειες που προωθεί στον πρωτογενή τομέα και γενικότερα στην αγορά.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του ΘΕΣγάλα Κ. Γκουγκουλιά για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού, ενώ είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις παρεμβατικές δράσεις που αναλαμβάνει ο ΘΕΣγάλα στην πρωτογενή παραγωγή, για την καινοτομία και τη διαμόρφωση των όρων στην αγορά γάλακτος και πολλά ακόμα.

Παρόν ήταν επίσης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΘΕΣγάλα Αν. Χαρδαλούπας.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι ελαιοπαραγωγοί, η Νέα ΚΑΠ και το Νέο ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό