Στα 33,2 εκατ. ευρώ τα έργα του ΕΣΠΑ στο Παν/μιο Θεσσαλίας


Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα σύμπραξης ερευνητικού ενδιαφέροντος.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια πιστεύουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχουμε σαν στόχο την ενίσχυση των υποδομών του και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων του ΕΣΠΑ για το Πανεπιστήμιο φτάνει τα 33,2 εκατ. ευρώ, ενώ ωριμάζουν και άλλα έργα τα οποία σύντομα αναμένεται να ενταχθούν για να εισέλθουν στη φάση της υλοποίησης. Στόχος μας είναι οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών οπού θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία. Σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία, υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σημαντικά έργα στον τομέα της εκπαίδευσης, διαχέοντας κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του, για να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Πετράκος εξέφρασε τα τρέχοντα προβλήματα του Πανεπιστημίου ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε για τα κτηριακά έργα  που είναι ενταγμένα του ΕΣΠΑ και τις δυνατότητες συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Περιφέρειας Θεσσαλίας στο άμεσο μέλλον.

 

Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τον σχεδιασμό στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η αιρετή Περιφέρεια αναμένεται να έχουν κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες πάνω στην καινοτομία, την εξειδίκευση, αλλά και τον ερευνητικό τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας κ. Ζήσης Μαμούρης, ο αναπληρωτής πρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και ανάπτυξης κ. Βασίλειος Μπουρδάκης και  η προϊσταμένη της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Μελίνα Σαραφίδου.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ Λάρισας : Ξέχασαν να εκλέξουν αντιπροσώπους