Bιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στο Λαογραφικό


Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Ταξίδι στον κόσμο του Μουσείου».

Το εργαστήριο περιλάμβανε αρχικά παρουσίαση από την αρχαιολόγο κα Φανή Καλοκαιρινού σχετικά με την έννοια και τη δυναμική των Μουσείων  καθώς και με τις εργασίες που αφορούν στη διαχείριση και την τεκμηρίωση των μουσειακών αντικειμένων από τη στιγμή που αποκτώνται.

Ακολούθησε συζήτηση με  τους εκπαιδευτικούς για την εξωστρέφεια των Μουσείων και παράλληλη ξενάγησή τους. Στη συνέχεια οι ίδιοι μπήκαν στο ρόλο αρχαιολόγων-επιμελητών αναλαμβάνοντας να συντάξουν τα δελτία καταγραφής αυθεντικών αντικειμένων από τις συλλογές του Λαογραφικού Μουσείου, τα οποία και παρουσίασαν.

Από την Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης την οργάνωση και τις συμμετοχές ανέλαβε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου

Στόχος του εργαστηρίου  από την πλευρά του Μουσείου ήταν να τονιστεί ο πολύπλευρος ρόλος των Μουσείων, η εκπαιδευτική τους διάσταση και η κοινωνική τους αποστολή.

Προηγούμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος: Τώρα δυνατότητα μετεγγραφής και στους 723 πολύτεκνους φοιτητές!
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του ΚΑΠΗ Δ. Λαρισαίων στη Σκήτη Αγιάς