«Τα διόδια Μοσχοχωρίου θα μετακινηθούν!» – Απάντηση Χρυσοχοϊδη σε Χαρακόπουλο


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τα έργα στον Ε-65 -παρουσία βουλευτών της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδος και των Γρεβενών- μετά την ενημέρωση από τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έθεσε και το ζήτημα των διοδίων Μοσχοχωρίου, καθώς και των έργων ασφάλειας στους παράπλευρους δρόμους της ΠΑΘΕ, την αρμοδιότητα των οποίων έχει ζητήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε ότι υφίσταται ζήτημα και ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τον παραχωρησιούχο τη μετακίνηση του σταθμού των διοδίων Μοσχοχωρίου προς την Αθήνα.

 

Αναφορικά με το αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να της ανατεθούν τα έργα ασφάλειας στους παράπλευρους δρόμους, και ιδιαίτερα στην παλαιά Εθνική Οδό Βόλου- Λάρισας, όπου σημειώνονται ατυχήματα λόγω της αυξημένης διέλευσης βαρέων οχημάτων, ο υπουργός ζήτησε από τους συνεργάτες του να το εξετάσουν.

 

Τέλος, σχετικά με το ύψος των διοδίων, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι από το τέλος του 2015 αρχίζει η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στην ΠΑΘΕ και πλέον η χρέωση των οχημάτων θα είναι αναλογική, δηλαδή με βάση τη χιλιομετρική χρήση της εθνικής οδού.

Προηγούμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας : Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη ανάδοχο
Επόμενο άρθρο Δημοπρατούνται δυο ταμιευτήρες για την Π.Ε. Λάρισας