Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιάννη Βαρνά είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αυριανή επίσκεψη κλιμακίου του ΤΕΕ με τη συμμετοχή παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων φορέων, στα έργα μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο. Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης, δήμαρχοι της Θεσσαλίας, μέλη του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Μαγνησίας καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΗ.

 

Όπως επεσήμαναν κατά τη συνάντησή τους, τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η όσο το δυνατό καλύτερη γνωριμία των αυτό διοικητικών παραγόντων και των φορέων της Θεσσαλίας, με τα έργα της περιοχής του Αχελώου, αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη που θα αποφέρει η μερική μεταφορά νερού προς τη Θεσσαλία. Μάλιστα μετά και την πρόσφατη εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού για την βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν τα έργα της Μεσοχώρας στα επόμενα δυο χρόνια, διαφαίνεται η δυνατότητα ένα σημαντικό έργο πολλαπλού σκοπού για το οποίο δαπανήθηκαν περίπου 1,2 δις ευρώ, με σημερινές τιμές, να αρχίσει να αποδίδει.

 

Κατά τη συνάντηση του κ. Κ. Αγοραστού με τον κ. Γ. Βαρνά συζητήθηκαν ακόμα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η περεταίρω συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΤΕΕ ενόψει και του ΣΕ 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Τo Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο Μύλο του Παππά