Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην Ιατρική στη Λάρισα


Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 μμ, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Κατσίγρα ενημερωτική εκδήλωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη σχετικά με το Προγράμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο επιχορηγεί ελληνικές μη κυβερνητικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (ΜΚΟ) βάσει συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων. Το Ίδρυμα είναι ο υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Συγκεκριμένα η εκδήλωση αφορούσε δύο νέες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος: η πρώτη με θέμα την «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και η δεύτερη σχετικά με την «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ, προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών».

 

 

 

 

Την οργάνωση ανέλαβε το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά από πρωτοβουλία του Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής κ. Κων/νου Κάππα. Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ιατρικής, Καθηγητής Παθολογίας/Νεφρολογίας κ. Ιωάννης Στεφανίδης. Ο κ. Στεφανίδης εξήρε το ρόλο του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην προώθηση της παιδείας, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα μας και επίσης τόνισε την κοινότητα των στόχων του Ιδρύματος και του Ιατρικού Τμήματος για τα παραπάνω θέματα. Εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Βλαστός ανέπτυξε εκτενώς τη στρατηγική του Ιδρύματος για την “Κοινωνία των Πολιτών”. Παράλληλα οι διαχειριστές προγραμμάτων του Ιδρύματος ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τις δυνατότητες επιχορήγησης από το εν λόγω Πρόγραμμα και ιδίως για τον τρόπο υποβολής αιτήσεως.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από πενήντα (50) ενδιαφερόμενοι φορείς, πολλοί επιστήμονες αλλά και πολίτες με ενδιαφέρον για τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», ύψους 7,34 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), και συγκεκριμένα από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και κυρίως τη Νορβηγία με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2016.

 

 

 

 

 

 

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως εγχώριος φορέας υλοποίησης έχει αναλάβει συγκεκριμένες θεσμικές πρωτοβουλίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται εκτός των άλλων και μια ενημερωτική εκστρατεία, η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης σχετικά με την Κοινωνία των Πολιτών και ιδιαίτερα για τη σημασία της στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρ Κέλλας: «ΝΔ. Η ζωντανή ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας»
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα οι λαμπαδηδρόμοι του Peace Run International