Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την παιδεία στη Θεσσαλία


Συνεδρίασε την Τρίτη 16/9 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κάτω από το φάσμα των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων. Προβλήματα που έχουν να κάνουν ζητήματα υγείας, παιδείας που συσσωρεύονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την ακόμα μεγαλύτερη διόγκωση του ποσοστού ανεργίας και κύρια με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της μέσης Ανατολής,
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπούτας, σε παρέμβασή του προ ημερησίας διάταξης ,εξέφρασε την ανησυχία για τους όρους που ξεκινά η σχολική χρονιά εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της παιδείας, της ανεπάρκειας υποδομών σε παιδικούς σταθμούς και μονάδες προσχολικής αγωγής αλλά και των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό ,με ό τι αυτό σημαίνει για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ταυτόχρονα κάλεσε σε εγρήγορση τους φορείς και το λαό της περιοχής να αντισταθούν στις προθέσεις τη ς κυβέρνησης , που εφαρμόζοντας το σχεδιασμό που έχει γίνει στην ΕΕ, και με βάση την πρόταση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας ,ετοιμάζεται να προχωρήσει στο κλείσιμο 49 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Θεσσαλία.
Ο Βαγγέλης Μπούτας ζήτησε εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνει συζήτηση στην κατεύθυνση διεκδίκησης λύσεων και για αυτό το σοβαρό πρόβλημα , για το πρόβλημα της υγείας που έγινε πια ακριβό εμπόρευμα και της ανεργίας που «τσακίζει κόκαλα» στην περιοχή.
Στο ζήτημα της στρατηγικής μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΠΕΠ Θεσσαλίας τονίστηκε πως είναι εναρμονισμένη στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου. Αποτελεί ψευδαίσθηση ότι θα προκύψουν οφέλη για το λαό της περιοχής αφού το κείμενο αποτελεί πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που υλοποιεί η περιφέρεια. Γι αυτό και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Μπούτας , Γ. Λούμας και Αστ. Χαλάτσης το καταψήφισαν.

Προηγούμενο άρθρο Νέα γέφυρα στον Νεμπεγλεριώτη ζήτησε ο Νασιακόπουλος από τον Αγοραστό
Επόμενο άρθρο 52χρονος πιάστηκε με 57,4 γραμ. κάνναβη