Νέα γέφυρα στον Νεμπεγλεριώτη ζήτησε ο Νασιακόπουλος από τον Αγοραστό


Μια γέφυρα που χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 (!) είναι η βασική αιτία που «πνίγηκε» η Νίκαια από τα νερά του Νεμπεγλεριώτη πριν λίγες ημέρες, χωρίς η έντονη βροχόπτωση να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Κι αυτό γιατί η Νίκαια στερείται αποχετευτικού και ολοκληρωμένου δικτύου ομβρίων υδάτων και ως εκ τούτου είναι ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα αν σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις.
Αυτή είναι η εικόνα που μετέφερε ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος επισκέφθηκε τη Νίκαια προκειμένου να διαμορφώσει ιδία αντίληψη για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση των υδάτων του Νεμπεγλεργιώτη αλλά και να ενημερωθεί για τα έργα που προτείνει η δημοτική αρχή Κιλελέρ ως απολύτως αναγκαία ώστε να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Τον περιφερειάρχη ενημέρωσαν και οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Αντώνης Ρεντζιάς και Αχιλλέας Χατζούλης και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου.
Το δυσανάλογο πλάτος της γέφυρας σε σχέση με την κοίτη του Νεμπεγλεργιώτη το οποίο εμπόδισε την ομαλή ροή των υδάτων είχε ως αποτέλεσμα πολίτες της Νίκαιας να δουν την περιουσία τους να καταστρέφεται πριν λίγες ημέρες», επισήμανε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος. Ο δήμαρχος Κιλελέρ έκρινε επιβεβλημένο και ζήτησε μάλιστα την προσωπική παρέμβαση του κ. Κ. Αγοραστού γι’ αυτό, να κατεδαφιστεί η συγκεκριμένη γέφυρα, η οποία αποτυπωνεται στη φωτογραφία, και να κατασκευαστεί καινούργια ώστε να μην «φρακάρει» στο σημείο εκείνο ο χείμαρρος και να προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα.
«Στη γέφυρα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει έργα διαπλάτυνσης στο άνοιγμα της κοίτης από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ωστόσο, έστω και τώρα πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Μαζί με τη νέα γέφυρα είναι επιβεβλημένες η εκβάθυνση , η διάνοιξη και η τσιμεντόστρωση του Νεμπεγλεργιώτη εκτός του οικισμού της Νίκαιας ανατολικά και δυτικά (στα σημεία εισόδου και εξόδου) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των υδάτων στη ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα. Γι’ αυτά τα έργα προσβλέπουμε στη συνδρομή της περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του κ. Κ. Αγοραστού, η ευαισθησία του οποίου σε τέτοια θέματα είναι δεδομένη και γνωστή σ’ όλους», ανέφερε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Κιλελέρ ενημέρωσε τον κ. Αγοραστό για τα έργα ανάπλασης της Καλλιθέας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα. «Αν δε λυθεί επειγόντως το πρόβλημα της ροής των υδάτων, το έργο της Καλλιθέας κινδυνεύει να πάθει ζημιές πριν καν το παραλάβει ο δήμος Κιλελέρ αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του», επισήμανε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος.
Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Κιλελέρ ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι, σε ορίζοντα πενταετίας, να γίνουν οι μελέτες και να τεθεί στο δρόμο της υλοποίησης το έργο της αποχέτευσης τόσο στη Νίκαια όσο και στους μεγαλύτερους οικισμούς του δήμου. «Αυτά τα έργα – τόνισε ο δήμαρχος – έπρεπε ήδη να είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δε νοείται ένας σύγχρονος δήμος να μη διαθέτει σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα τουλάχιστον στους μεγαλύτερους οικισμούς του. Μόνο έτσι θα λυθούν οριστικά και αμετάκλητα τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Για τη νέα δημοτική αρχή το έργο της αποχέτευσης είναι έργο προτεραιότητας, ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου Κιλελέρ», τόνισε.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι-εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την παιδεία στη Θεσσαλία