Διακρατική Δικτύωση και Mεταφορά Tεχνογνωσίας


Μια μοναδική για τα δεδομένα της πόλης μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ΤοπΣΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», ο εκπαιδευτικός οργανισμός είχε τη χαρά να υποδεχτεί έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα υποστήριξης επιχειρήσεων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ συμμετείχαν σε διαδραστικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια όπου δόθηκε έμφαση σε παραδείγματα επιχειρηματικότητας στο δημιουργικό τομέα με στόχο να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τα άτομα που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν τη δική τους ατομική ή κοινωνική επιχείρηση.
Ο επίτιμος καλεσμένος είναι απεσταλμένος της θερμοκοιτίδας Chocolate Factory που λειτουργεί στο Λονδίνο από το 1996 και αποτελεί κέντρο για την επώαση νεοσύστατων επιχειρήσεων που ανήκουν στο δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα.
Το Chocolate Factory αποτελεί μια «δημιουργική θερμοκοιτίδα», όπου ο πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πλούτο και κοινωνική ένταξη, ενώ εμπνέεται από τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Ο προσκεκλημένος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία και καριέρα ενώ έγινε εκτενής ανάλυση του συγκεκριμένου μοντέλου επιχειρηματικότητας και οι παράγοντες επιτυχίας του, προκειμένου να μεταφερθούν στοιχεία και χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις ιδέες των ωφελουμένων της Πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.dimiourgo.net.

Η πράξη «Θυρίδες Ανάπτυξης και Λειτουργίας Επιχειρήσεων στο Δημιουργικό Τομέα», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Έναρξη ακαδημίας Ajax Hellas