Δήλωση Ρένας Καραλαριώτου για τη θητεία της στην Αντιπεριφέρεια Λάρισας


Αγαπητές φίλες και φίλοι

 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας νιώθω βαθιά την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας.

Να μοιραστώ σκέψεις και συναισθήματα, να ανατρέξω σε κοινές στιγμές χαράς και αγωνίας. Κυρίως όμως να σας απευθύνω θερμές ευχαριστίες για την συνεχή και ειλικρινή στήριξή σας.

 

Ο νέος Θεσμός της αιρετής  Περιφέρειας ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη τετραετία της ζωής του. Και κάνοντας έναν μικρό απολογισμό πρέπει να τονίσω ότι η πορεία του δεν ήταν εύκολη.

Χρειάστηκε να δουλέψουμε όλοι πολύ σκληρά για να τον στήσουμε από την αρχή. Να ξεπεράσουμε διοικητικές δυσκολίες, να τον οργανώσουμε και να τον σταθεροποιήσουμε ως λειτουργία, να εξασφαλίσουμε τα οικονομικά του στα χρόνια της κρίσης. Κυρίως όμως να τον καταξιώσουμε ως θεσμό στη συνείδηση των πολιτών και να προσφέρουμε έργο για την  κοινωνία και τον τόπο.

Στην πορεία αυτή χρειάστηκαν αγώνες, ρήξεις, κοινή προσπάθεια. Χρειάστηκε κατάθεση ψυχής.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικά και οι Αντιπεριφέρειες της ειδικότερα, πέτυχαν έτσι –παρά τα όποια εύλογα και αναμενόμενα λάθη τους- να αντεπεξέλθουν σε όλες αυτές τις δυσκολίες.

Να παράγουν έργο, να στηρίξουν τον κόσμο και τις ανάγκες του, να δημιουργήσουν θετικές προοπτικές για το αύριο.

Από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Λαρισας  προσπάθησα να τιμήσω την ψήφο του λαού και να πορευτώ με σύνεση και μετριοπάθεια. Με πνεύμα συνεργασίας, συνεννόησης και συναίνεσης πετύχαμε να προωθήσουμε τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας  Λάρισας και να προετοιμάσουμε μια εξίσου δημιουργική πενταετία

 

Η θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχης Λάρισας ήταν μια μοναδική εμπειρία. Έγινε σπουδαίο έργο για το οποίο είμαι υπερήφανη. Έγιναν έργα ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Έγιναν δεκάδες οδικά έργα και έργα περιβάλλοντος. Έγιναν έργα ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, έγιναν γεωτρήσεις, υπογειοποιήσεις αγωγών , υλοποιήθηκαν αγροτοπεριβαλλοντικά προγράμματα

Έγιναν έργα εκπαίδευσης, που εστιάζουν στην ανέγερση και επέκταση σχολικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων.

Η  κοινωνική πολιτική που στήριξε αυτά τα δύσκολα χρόνια τις οικογένειες χιλιάδων συμπολιτών μας,  ήταν επίσης ένα κοινό επίτευγμα

Ειδικά στον τομέα της υγείας στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έγιναν πολλά έργα επέκτασης και διαμόρφωσης εγκαταστάσεων, αγοράστηκε νέος εξοπλισμός και μηχανήματα και ανεγέρθηκαν νέες μονάδες υγείας.

Γι αυτά τα έργα νιώθω υπερήφανη. Γιατί –παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις περικοπές– ασκήσαμε μία πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο. Γιατί δούλεψα σκληρά και υπηρέτησα με συνέπεια τα συμφέροντα της περιοχής μας και τις ανάγκες των συμπατριωτών μου.

Προφανώς αφήνουμε πίσω μας και  άλυτα ακόμη ζητήματα που θα κληθούν να παλέψουν οι νέες περιφερειακές αρχές, στις οποίες όλοι θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί.

Και τελικά εκείνο που θα πρέπει κάθε φορά να μετράει είναι η προσπάθεια που καταβλήθηκε και ο αγώνας που δόθηκε.

Για την προσπάθεια αυτή, νιώθω σήμερα την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της Περιφερειας και της Αντιπεριφέρειας που εργάστηκε με συνέπεια τιμώντας τον ρόλο του.

Ευχαριστώ θερμά δε τους στενούς μου συνεργάτες που αφιέρωσαν χιλιάδες ώρες δουλειάς για να προαχθεί το έργο μας.

Θερμές ευχαριστίες στους Δημάρχους και εν γένει στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης από όλο το Νομό για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Για την εξ’ ίσου άψογη συνεργασία ευχαριστώ θερμότατα όλους τους παραγωγικούς, επαγγελματικούς  και πολιτιστικούς φορείς της πόλης και του Νομού που ήταν πάντα κοντά μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την συνεργασία και την εν γένει στήριξη του. Εύχομαι με το ίδιο μεράκι και ζήλο να συνεχίσει να προσφέρει στην πρόοδο της Θεσσαλίας και τη νέα περίοδο και είμαι βέβαια ότι θα τα καταφέρει.

 

Εγκάρδιες και ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την τοπική Εκκλησία και ειδικά προς τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο που συνεργάστηκαν μαζί μας για την πρόοδο του κοινωνικού μας έργου.

Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες του Ν. Λάρισας που με τίμησαν επανειλημμένα με την εμπιστοσύνη τους,  για την αγάπη με την οποία με περιέβαλαν, για τη ενθάρρυνση τους, αλλά και για την κριτική που μας άσκησαν και την οποία ακούσαμε καλοπροαίρετα.

Αν κάποιους αδικήσαμε, αν κάποιους δυσαρεστήσαμε ή απογοητεύσαμε, καταθέτουμε μαζί με την συγγνώμη μας την διαβεβαίωση ότι τίποτε δεν έγινε με σκοπιμότητα, παρά μόνο από ενδεχόμενη αδυναμία ή ανθρώπινη παράλειψη μας.

 

Στην νέα Αυτοδιοικητική  περίοδο που ξεκινά θα τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου , από τα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων και θα δώσω, μαζί με τους συνεργάτες μου ,  με μαχητικότητα και συνέπεια τον αγώνα για τα  συμφέροντα  της Λάρισας και των Λαρισαίων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα όργανα του Δήμου .

Οφείλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι θα είμαι πάντοτε στη διάθεση τους εργαζόμενη για το κοινό καλό, με συνέπεια και ευθύνη. Καλή αντάμωση στους νέους μας  αγώνες

 

 

Ρενα Καραλαριωτου

Αντιπεριφερειαρχης Λαρισας

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 14 συλλήψεις για υγειονομικές παραβάσεις και ΚΟΚ σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ευρωπαικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση των σχολικών διαρροών