Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη είσοδο, εργασία και κατοχή αφορολόγητου καπνού – Συνελήφθη και ο εργοδότης


Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 76χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών και της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον ημεδαπό να έχει προσλάβει και να απασχολεί παράνομα τον αλλοδαπό, ως εργάτη σε κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας του, έναντι προσυμφωνημένης αμοιβής.

 

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο αλλοδαπός διέμενε σε κατάλυμα που του παρείχε ο ημεδαπός εντός της κτηνοτροφικής μονάδας, ενώ είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

 

Στην κατοχή του 36χρονου υπηκόου Αλβανίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κομμένου αφορολόγητου καπνού, βάρους (287) γραμμαρίων.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 47χρονη για μη καταβολή δικαστικών εξόδων
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Χαιρετίζω την παρέμβαση της Εκκλησίας στο Ρώσο Πατριάρχη