Μάξιμος: Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης


«Όταν ένα μέτρο αποτυγχάνει πρέπει ή να αλλάζει ή να καταργείται, αυτό επιτάσσει η ορθή πολιτική αντίληψη και η κοινή λογική. Για τούτο πρέπει να αλλάξει άμεσα το, κατά γενική ομολογία, αποτυχημένο μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών, που συνυπογράφει με άλλους βουλευτές της ΝΔ.
Ο πρώην υπουργός αναφέρει στη δήλωσή του ότι «τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου της εναρμόνισης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο υπήρξαν κάτι παραπάνω από απογοητευτικά. Ιδιαίτερα για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται περισσότερο από την κρίση ο χειμώνας ήταν δύσκολος, και πολλοί ήσαν αυτοί που απέφυγαν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω του κόστους.  Έτσι, κυριολεκτικά «πάγωσαν» οι πλέον αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας και οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ώθησε αρκετούς στην ανεξέλεγκτη κοπή δένδρων, ενώ σημειώθηκε και έξαρση του φαινομένου της αιθαλομίχλης από την καύση όχι μόνο ξυλείας αλλά και άλλων επιβλαβών για το περιβάλλον υλικών. Κι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς να «κτυπηθεί» στη ρίζα του το φαινόμενο του λαθρεμπορίου του πετρελαίου, που υποτίθεται ότι η εναρμόνιση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα επέφερε. Επειδή, όμως, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τα λάθη να διαιωνίζονται, και ενόψει ενός ακόμη δύσκολου χειμώνα, πρέπει ο φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης να μειωθεί σημαντικά. Μη λησμονούμε ότι η κυβέρνηση ως πρώτιστο καθήκον έχει τη μέριμνα για τους πολίτες, κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και στους δανειστές μας. Επομένως, όσα λάθη έχουν γίνει, καλό είναι, να διορθωθούν άμεσα».

Προηγούμενο άρθρο Νέα ασθενοφόρα σε Αγιά, Γόννους, Ελασσόνα και Φάρσαλα
Επόμενο άρθρο Ανεπιθύμητοι οι ελεγκτές στους Δήμους του Ν. Λάρισας