Διήμερο σεμινάριο διακόσμησης στη Λάρισα


Ο Φορέας Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων προχωράει στην υλοποίηση τριών κύκλων σεμιναριών Διακόσμησης με εισηγήτρια την πρόεδρο της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδας (Ε.ΔΙ.Ε) κα Μιμή Τσιφωντίδου

Ο α’ κύκλος είναι σεμινάριο διάρκειας δύο (2) ημερών και σε σύνολο δώδεκα (12) ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω πόλεις:

  • Αθήνα
  • Αλμυρός
  • Βόλος
  • Έδεσσα
  • Λαμία
  • Λάρισα
  • Σκιάθος
  • Τρίκαλα
  • Χαλκίδα
  • Ψαχνά

 

Το σεμινάριο απευθύνεται στους φίλους της διακόσμησης αλλά και σε επαγγελματίες

 

Περιγραφή
Ένας Γάλλος θεωρητικός είχε χαρακτηρίσει τον InteriorStylist (Στυλίστα Εσωτερικών χώρων) ως ‘μηχανικό της ατμόσφαιρας’. Το αντικείμενο αυτού του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των γνώσεων όσων ασχολούνται με το χώρο, φίλοι της διακόσμησης, στο να δώσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο που σχεδιάζουν ή συνθέτουν. Στόχος επομένως αυτού του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση πάνω στις σύγχρονες τάσεις και στα στυλ διακόσμησης, μέσω της κατάλληλης επιλογής και συνδυασμού επίπλων, μοτίβων, υλικών και χρωμάτων, όπως και η δημιουργία ενός χώρου με ‘χαρακτήρα’.

Γενικός στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία στη σκέψη, όπως και την εφαρμογή ιδεών βασισμένων στην προσωπική έκφραση, στη γνώση των σύγχρονων τάσεων του design, χωρίς να αγνοούμε τη ‘lowerbudget’ λογική των ημερών μας.

 

Το πρόγραμμα είναι κατά μεγάλο μέρος θεωρητικό, ενθαρρύνοντας παράλληλα και τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, οι συμμετέχοντες καλούνται να πάρουν μέρος σε μια ομαδική άσκηση δημιουργίας μιας σύνθεσης ατμόσφαιρας.

Συμμετοχή για Ιδιώτες: 60 €

Συμμετοχή για Άνεργους, Φοιτητές, ΑμεΑ, Σπουδαστές ΕΛ.ΠΑ 50€

Η Συμμετοχή καταβάλλεται εφάπαξ 7 ημέρες πριν την έναρξη του Σεμιναρίου

Ελάχιστη συμμετοχή: 15-30 σπουδαστές

Πληροφορίες, το πρόγραμμα και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στη Γραμματεία των «Πολιτών Εν Γνώσει» καθημερινά στο τηλέφωνο 6980218621 ή στο emailpolitesengnosei@gmail.com

 

 

 

 

* Βιογραφικό Εισηγήτριας:

ΜΙΜΗ ΤΣΙΦΩΝΤΙΔΟΥ:

Γεννήθηκε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη.

Στην Λάρισα ζει και εργάζεται από το Φθινόπωρο του 1976.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ιδιοκτήτρια Γραφείου Μελέτης & Κατασκευής Χώρων από το 1976. Μελέτησε και σχεδίασε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους σε πολλές πόλεις, από την Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη. Μελέτησε την Αθλητική Στέγη και την Παιδική Στέγη (6όροφο Κτίριο), του Δήμου Λάρισας, υπό την Εποπτεία των Αντιδημάρχων κκ. Γκαγκά και Μπατζιανούλη.

Δουλειές και άρθρα της πάνω στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική, δημοσιεύθηκαν σε τοπικά και κλαδικά περιοδικά και είχε την επιμέλεια και παρουσίαση 2 εκπομπών design & lifestyle, στο κανάλι TRT Θεσσαλίας.
Ιδιοκτήτρια 3 Εμπορικών Καταστημάτων «Κάκτος», «Meli», «Πολύτροπο» 1979-1987 και καταστήματος με επώνυμα είδη του Ισπανικού design 1987-2007.
Υπεύθυνη του Εκθεσιακού Κέντρου Λάρισας 1988-1990, όπου εκτός από Εκθέσεις οργάνωσε & το Περιφερειακό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα Παπανδρέου.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών χώρων του Οργανισμού Δημητρέλη 1974. Υπεύθυνη Σχεδιαστικού Τμήματος Τεχνικού Γραφείου κ. Δημητρέλη 1974-1976. Μετά από την παρακολούθηση τρίμηνου Σεμιναρίου Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, στην Ιταλία, επιστρέφει και αναλαμβάνει υπεύθυνη Σπουδών και Καθηγήτρια του Παραρτήματος Λάρισας, του Οργανισμού Δημητρέλη έως το 1980. Το 1982 επανέρχεται στον Οργανισμό Δημητρέλη, ως καθηγήτρια Διακοσμητικού Σχεδίου & Ιστορίας Επίπλου έως το 1984.
Εισηγήτρια στο Πρόγραμμα Κατάρτισης του Δήμου Λάρισας με Θέμα «Σύγχρονο Γραφείο Επιχείρησης» 1990, στα Προγράμματα Κατάρτισης του Κέντρου Ευρωπληροφόρηση με Θέμα «Διαφήμιση και Μ.Μ.Ε.» και «Διαφήμιση – Έρευνα Αγοράς» 1989 & 1991 και στο Πρόγραμμα του Κέντρου Θέτα στην Θεσσαλονίκη με Θέμα «Σχεδίαση-Γραφιστική με Η/Υ» 1991.
Εισηγήτρια Διακοσμητικού Σχεδίου & Ιστορίας Τέχνης-Επίπλου στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Πολύτεχνο» από την ίδρυση του το 1993 έως το 2001.
Εισηγήτρια στο Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ με Θέμα «Κατάρτιση Πρώην Χρηστών Ναρκωτικών Ουσιών στην Ξυλουργική Τέχνη» 1995, 300ωρες και στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας του ΚΕΘΕΑ με Θέμα «Κατάρτιση Πρώην Χρηστών Ναρκωτικών Ουσιών στην Ξυλουργική Τέχνη» του ΠΕΠ Θεσσαλίας για το έτος 1997, 200ωρες.
Εισηγήτρια στο Πρόγραμμα των Εμπορικών Συλλόγων Λάρισας, Βόλου και Τρικάλων με θέμα «Βιτρίνα ως Μέσο προβολής» από το 2007 έως το 2011.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Πρώτο ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδας – Ε.ΔΙ.Κ.Ε., όπου και εκλεγόταν Πρόεδρος από το 1999 έως το 2005. Επανεξελέγη για την τριετία 2009-2011 πρόεδρος και αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας και πρόεδρος για την τριετία 2012-2014. Επί της προεδρίας της θεσμοθετηθήκαν, από το 2004 και ανά δυο έτη, η εκδήλωση “InteriorDesigner’sGala” και από το 2011, ανά έτος, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδιασμού “αλλάζω, αλλά…ζω”.

Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Διακοσμητών Εκθεσιακών Περιπτέρων Θεσσαλίας – Ε.ΔΙ.Ε.ΠΕ.ΘΕ. 2004.
Το 2012 εξελέγη πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, για την ίδρυση του Πανελλήνιου φορέα των Διακοσμητών, στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διακοσμητών. Τον Οκτώβριο του 2013 εξελέγη πρόεδρος του πανελλήνιου φορέα, της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδας – Ε.ΔΙ.Ε. HellenicInteriorDesignerAssociation – H.I.D.A.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση Διαγωνισμού για την προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων
Επόμενο άρθρο Στο στόχαστρο της Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας οι τροχονομικές παραβάσεις – 15 συλλήψεις