Διήμερη επίσκεψη του Επιτρόπου Γιαχάνες Χααν στη Θεσσαλία


Για δυο ημέρες θα βρίσκεται στη Θεσσαλία ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής κ. Γιοχάνες Χααν. Ο κ. Χααν μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό θα έχουν μια αναλυτική συζήτηση για το τρέχον αλλά και το νέο ΕΣΠΑ ενώ θα επισκεφτούν σημαντικά έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η επίσκεψη του Επιτρόπου εντάσσεται στο πλαίσιο “περιοδείας” του στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκεται να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.

 

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσιάζονται στον Επίτροπο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες της Θεσσαλίας, συγχρηματοδοτούμενες δράσεις της Περιφέρειας στο τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και η στρατηγική και ο σχεδιασμός στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, μέσα από τα οποία επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, με στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικότητας που εμφανίζουν δυναμική και προστιθέμενη αξία για το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Το πρωί της Πέμπτης 24/7/2014 και ώρα 9:15 θα υπάρξει συνάντηση του Επιτρόπου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, στα γραφεία της Περιφέρειας.

 

Ακολουθεί Ενημερωτική Εκδήλωση στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων της Θεσσαλίας με κεντρικό ομιλητή τον Επίτροπο κ. Johannes Hahn, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική,  την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.30, στο ξενοδοχείο “Divani Palace” στη Λάρισα.

 

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

 

10:15-10:30 Προσέλευση των προσκεκλημένων

 

10:30-10:35 Καλωσόρισμα από τον κ. Αργύρη Περουλάκη, αναπληρωτή dιευθυντή της

Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

 

10:35-10:50 Εναρκτήριος χαιρετισμός του κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

 

10:50-11:10 Ομιλία του Επιτρόπου, κ. Johannes Hahn με θέμα: “Οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020”. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Επίτροπος θα αναφερθεί ειδικότερα στον αγρο-διατροφικό τομέα ως επενδυτική ευκαιρία για ανταγωνιστική και αειφόρο ανάπτυξη.

 

11:10-12:00 Ερωτήσεις – συζήτηση

 

Ακολουθεί συνέντευξη τύπου.

 

Εν συνεχεία και μετά το γεύμα που θα παρατεθεί, ξεκινά πρόγραμμα επισκέψεων σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Ειδικότερα , θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και εν συνεχεία στη Βασιλική του Αγίου Αχίλλειου και στον αρχαιολογικό χώρο του «Φρουρίου» της Λάρισας.

 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επίσκεψη στα Μετέωρα, μετά τη διέλευση του «μεγάλου έργου» του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας «Οδικός άξονας Λάρισα/Τρίκαλα» και του οδικού έργου του ΕΣΠΑ «Βελτίωση Οδικού Κυκλώματος Μετεώρων στο τμήμα Καστράκι – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος». Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Μονή Βαρλαάμ.

 

Με την επιστροφή στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα υπάρξει παρουσίαση των συγχρηματοδούμενων έργων και δράσεων του ΤΕΙ από το ΕΣΠΑ, καθώς και παρουσίαση εφαρμογών έρευνας του ΤΕΙ σε επιχειρήσεις και προϊόντα τους.

 

Ακολουθεί επίσκεψη στην EXALCO, μια σημαντική επιχείρηση της περιοχής που δραστηριοποιείται στο χώρο του μετάλλου, προϊόν που περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της «έξυπνης εξειδίκευσης» της Θεσσαλίας για την ανάπτυξή της στην περίοδο 2014 2020.

 

Τέλος, το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με επίσκεψη του Επιτρόπου και της αποστολής στο Βόλο.

 

Την επόμενη ημέρα το πρωί (Παρασκευή 25/7/2014) έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Επιτρόπου με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, στη Λάρισα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δύο ακόμη οικειοθελείς παραδόσεις για οφειλές στο δημόσιο
Επόμενο άρθρο Τουρνουά beach soccer στο Καστρί Λουτρό