1η προ-Ιδρυτική διακήρυξη Λαρισαϊκής Λέσχης: «Το κοινόν των Λαρισαίων»


Μετά από ένα σχεδόν μήνα από την αρχική δημοσιοποίηση των προθέσεων για την ίδρυση της Λαρισαϊκής Λέσχης και μετά από πολλές συζητήσεις με συμπολίτες μας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, η Λαρισαϊκή Λέσχη δημοσιοποιεί την 1η της προ-ιδρυτική διακήρυξη και αναμένει τις προτάσεις των συμπολιτών μας επί του κειμένου που ακολουθεί:

«Μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία γενικότερα αλλά και η τοπική μας κοινότητα ειδικότερα σε όλα τα επίπεδα, ιδρύουμε έναν φορέα εθελοντικής συνεργασίας, μία λαρισαϊκή ένωση-λέσχη πολιτών, που επιδιώκει να γίνει το απόλυτο συστατικό στοιχείο και η έκφραση της κοινής γνώμης της Λαρισαϊκής κοινωνίας, που θα λειτουργεί ως μία αγορά ιδεών, προβληματισμού και δράσης για όποιο θέμα αφορά την περιοχή της Λάρισας.

Η Λαρισαϊκή Λέσχη χαρακτηρίζεται ως «Το Κοινόν των Λαρισαίων» δηλώνοντας εμφανώς ότι η προέλευση και η συνοχή της βασίζεται σε κατοίκους και φίλους της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

Το «Κοινόν των Λαρισαίων» ιδρύεται για να προσφέρει κοινωνικούς καρπούς στη Λάρισα, σ’ ένα ευρύ πλαίσιο δράσης και όχι για να εξυπηρετήσει προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες που είναι μακριά από τις αντιλήψεις που κυριάρχησαν στο πνεύμα των εμπνευστών της.

Κύριοι σκοποί της Λέσχης είναι:

η δημιουργική συνύπαρξη,

η αλληλεγγύη,

οι δημιουργικές ψυχαγωγικές δράσεις,

ο αθλητισμός,

η ενημέρωση,

η επιμόρφωση μέσα από την κοινωνική εμπειρία, τη γνώση και την επιστήμη,

η ανάπτυξη κριτικής σκέψης και προβληματισμού για κοινωνικά θέματα,

η σύνταξη και η υποβολή προτάσεων, καθώς και η στήριξή τους για υλοποίηση με δράσεις προς όφελος της περιοχής.

Μέλος και φίλος της λέσχης, είναι δυνατόν να είναι κάθε άτομο, που ταυτίζει τα ενδιαφέροντά του με αυτά της λέσχης και θα προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του στην εξυπηρέτηση των σκοπών της ίδρυσής της.

Μ’ αυτά, ως αγαθά μας κίνητρα και με απόλυτη συναίσθηση της σοβαρότητας του εγχειρήματος, σας παρουσιάζουμε τη Λαρισαϊκή Λέσχη αναμένοντας συμμετοχή στις ιδρυτικές διαδικασίες .

«Το κοινόν το Λαρισαίων» ξεκίνησε το ταξίδι για τη δική μας «Ιθάκη», που τη λένε «Λάρισα»…»

 

Προηγούμενο άρθρο Οι «Θεσμοφοριάζουσες» στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο 54χρονος με χρέη 223.000 ευρώ στο δημόσιο