Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας: Η «αξιολόγηση» θα μείνει στα χαρτιά


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας χαιρετίζει τους συναδέλφους υπαλλήλους των Δήμων αλλά και του υπόλοιπου δημόσιου τομέα που συμμετείχαν στην απεργία της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014 απαιτώντας την κατάργηση του Νόμου – έκτρωμα, για την αξιολόγηση. Με τη μαζική συμμετοχή τους διατράνωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση μειοψηφίας να διαλύσει τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου, να ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει παραπέρα τους μισθούς και να προωθήσει τον κανιβαλισμό στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Κ. Μητσοτάκη, προχωρώντας ακόμη παραπέρα την πολιτική του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, αφού λίγες μέρες πριν επιστράτευσε τους απεργούς της προς πώληση ΔΕΗ, έστειλε στα δικαστήρια την απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την αξιολόγηση, για να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική. Έντρομος ο Υπουργός των απολύσεων μπροστά στην καθολική άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να αποδεχτούν τις επιλογές της Κυβέρνησης του για τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν προστάξει οι δανειστές και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, κατέφυγε στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην καταστολή.

Στο Δικαστήριο, χωρίς επιχειρήματα και αποκρύπτοντας την αντισυνταγματικότητα, την αθλιότητα, τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία που επιβάλλει ο νόμος της «αξιολόγησης», αποκαλύφθηκε η ένδεια της επιχειρηματολογίας των δικηγόρων του Υπουργείου και αναδείχθηκε το δίκαιο του αγώνα των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχείρησε να βγάλει παράνομη ΓΕΝΙΚΗ απεργία του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΑΔΕΔΥ. Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014.

Δηλώνουμε ότι η δυναμική του αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και όλων των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα δεν είναι δυνατόν να παρακαμφθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία- αποχή από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την αξιολόγηση παραμένει σε ισχύ. Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας δηλώνει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη. Η ενιαία αντίσταση και ανυπακοή των εργαζομένων στην προκαθορισμένη «αξιολόγηση» είναι η απάντηση στον υπουργό των απολύσεων και της διοικητικής …απορρύθμισης. Ήδη, η Ομοσπονδία μας ήδη έχει καταθέσει στο Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. τις πρώτες 35.000 υπογραφές ανυπακοής των εργαζομένων στους Δήμους, ενώ και στην ΑΔΕΔΥ έχουν κατατεθεί δεκάδες χιλιάδες ακόμα δηλώσεις ανυπακοής από τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο.

 

Δεν τρομοκρατούμαστε-Δεν υποχωρούμε

Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα

Συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών!

Προηγούμενο άρθρο Στις 13 Ιουλίου 2014 ο 3ος “Faethon Olympus Marathon” με αφετηρία και τερματισμό στον Κοκκινοπηλό
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση του ΕΚΝΛ με τους μαθητές των μαθημάτων αλληλεγγύης