Στις 13 Ιουλίου 2014 ο 3ος “Faethon Olympus Marathon” με αφετηρία και τερματισμό στον Κοκκινοπηλό


Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για τον Όλυμπο πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 με σημείο αναφοράς τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Πρόκειται για τον απαιτητικό αγώνα “Faethon Olympus Marathon” με συνολική διαδρομή 44 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.400μ. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΧΟΣ) Σπαρμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, το δίκτυο Περαιβία και φορείς της περιοχής. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Ο αγώνας σημειώνει φέτος ρεκόρ συμμετοχών (πάνω από 200 αθλητές) και οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να βρίσκεται στις 11:30 π.μ. στον Κοκκινοπηλό, όπου θα τερματίσουν οι συμμετέχοντες και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους

 

Κώστας Αγοραστός – περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Την Κυριακή 13 Ιουλίου, για τρίτη φορά, στον Όλυμπο διεξάγεται ο πιο απαιτητικός Μαραθώνιος βουνού. Ο Μαραθώνιος αυτός, ξεκίνησε από μία έμπνευση που είχε ο ΧΟΣ και σε συνεργασία με όλους τους φορείς, με το δίκτυο Περαιβία, με τον Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, γιατί πιστεύουμε ότι είναι μία ιδιαίτερη προσπάθεια, με προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό αλλά και στον τουρισμό και στην ανάδειξη του μυθικού βουνού του Ολύμπου. Κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος FaethonOlympusγίνεται καλύτερος. Στόχος μας είναι να μπει μέσα στα διεθνή πλέον πλαίσια και στο καλεντάρι των διεθνών αγώνων. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το πετύχουμε. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εθελοντές, τον σύλλογο, τα νέα παιδιά, τους ανθρώπους που τον εμπνεύστηκαν και όλους όσοι πίστεψαν σ αυτόν τον αγώνα και τον στηρίζουν. Βέβαια φέτος συμπίπτει και μια άλλη θετική συγκυρία. Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, της Περιφέρειας, του Δήμου και των φορέων της περιοχής, πετύχαμε επιτέλους να παραχωρηθούν οι κατασκηνώσεις στον Κοκκινοπηλό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορεί εκεί να στηθεί ένα ορειβατικό κέντρο, το οποίο θα φιλοξενεί και αθλητές αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις. Είναι σημαντική η επιτυχία και μπορεί να δώσει ιδιαίτερη αξία στο βουνό, στον αθλητισμό, αλλά και στις εκδηλώσεις, οι οποίες σχεδιάζονται με βάση τις κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού. Καλούμε όλους τους πολίτες, αλλά περισσότερο τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας να είναι εκεί, να δείξουν εμπράκτως ότι στηρίζουν αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι αγώνας, όχι αυτών μόνο που τον εμπνεύστηκαν και όσων προσφέρουν εθελοντικά ή των υποστηρικτών, είναι ένας αγώνας του Ολύμπου και όλης της Θεσσαλίας».

 

Βικτωρία Νίκου – πρόεδρος ΧΟΣ Σπαρμού:

«Φέτος είναι πολλή μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε αυτόν τον απαιτητικό Μαραθώνιο, φυσικά με την βοήθεια και άλλων ορειβατικών συλλόγων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και του δικτυού Περαιβίας. Θέλω να τονίσω πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Περιμένουμε τον κόσμο της Ελασσόνας, της Λάρισας να έρθει, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να απολαύσει τις ομορφιές του μυθικού Ολύμπου».

 

 

Αθανάσιος Πιτένης- τεχνικός διευθυντής FaethonOlympusMarathonΑπόστολος Τσουρέκας:

«Πέρυσι, τέτοιο καιρό, πάλι από αυτήν την αίθουσα είχα πει ότι με σωστά βήματα, με σωστό προγραμματισμό, με σωστή συνεργασία με τους φορείς θα κάνουμε το παραπάνω βήμα. Από τις 103 συμμετοχές πέρυσι έχουμε φτάσει τις 210 συμμετοχές, έχουμε συμμετέχοντες από Κύπρο και μία από Γαλλία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον αγώνα, διότι έτσι δείχνουμε ότι με τις σωστές βάσεις και τον σωστό προγραμματισμό προχωράμε παραπέρα. Ο 3ος FaethonOlympusMarathon- Απόστολος Τσουρέκας θα γίνει στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, η εκκίνηση είναι 6 π.μ και με μία πρόχειρη σκέψη πιστεύω ότι ο πρώτος αθλητής θα τερματίσει γύρω στις 11.30 το μεσημέρι, οπότε καλώ όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην πλατεία του Κοκκινοπηλού να απολαύσει, να θαυμάσει και να χαιρετίσει όλους τους αθλητές».

 

Δημήτρης Κωστούλης- οργανωτική επιτροπή αγώνα:

«Είμαστε πανέτοιμοι για αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Πριν 15 ημέρες, ολοκληρώσαμε τη σηματοδότηση ενώ και η τροφοδοσία είναι έτοιμη. Η τροφοδοσία περιλαμβάνει 10 σταθμούς, οι οποίοι είναι σε υψόμετρο πάνω από 2000 μέτρα . Ήταν κουραστική όντως αυτή η δουλειά. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν και βοήθησαν στο στήσιμο του μεγάλου αυτού αγώνα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και περιμένουμε τον κόσμο της Θεσσαλίας για να διαφημίσουμε τον καλύτερο ορειβατικό αγώνα της Ελλάδος».

 

Κωνσταντίνος Σκριάπας – πρόεδρος του δικτύου Περαιβία:

«Την Κυριακή διοργανώνεται στην Ελασσόνα και στον Κοκκινοπηλό ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Το δίκτυο Περαιβία κάθε χρόνο στηρίζει με όλα του τα στελέχη την μεγάλη αυτήν προσπάθεια. Ο αγώνας αυτός προβάλλεται ήδη σε όλο τον κόσμο καθώς έχουμε μεριμνήσει να επικοινωνήσουμε το γεγονός και εντός και εκτός Ελλάδος σε όλη την ομογένεια. Θέλω επίσης να τονίσω, ότι ο Όλυμπος εξελίσσεται πλέον σε ένα προορισμό αγαπημένο για τους αθλητές βουνού, γιατί εκεί διοργανώνουμε, η κοινωνία των πολιτών, οι φορείς της πολιτείας, η Περιφέρεια, ο Δήμος Ελασσόνας μεγάλα γεγονότα, τα οποία συγκεντρώνουν την προσοχή από όλο τον κόσμο. Θέλω να υπενθυμίσω το ορειβατικό σκι, βεβαίως τον FaethonOlympusMarathon και το rallyκλασικών αυτοκινήτων που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο, 12-13 Οκτωβρίου. Τέλος, για τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού, μία προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και του δικτύου Περαιβία, που πρότεινε να γίνει εκεί ορειβατικό κέντρο φτάνει στο τέλος. Η Περιφέρεια το αγκάλιασε από την πρώτη ώρα και ευελπιστούμε να στήσουμε εκεί το ορειβατικό κέντρο Ολύμπου, το οποίο θα συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο».

Στη συνέντευξη τύπου παραυρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Τσίγκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής και η γεν. γραμ. ΧΟΣ Σπαρμού κα Ανδρομάχη Φουνταρλή

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Faethon Olympus Marathon

Παρασκευή 11-7-14

19:30-22:00 Επίδοση αριθμών (Εγγραφές) Αίθουσα ΚΕΔΕ κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Σάββατο 12-7-14

10:00-21:30 Επίδοση αριθμών (Εγγραφές) Αίθουσα ΚΕΔΕ κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

18:00- Τεχνική ενημέρωση-Αίθουσα Βσαιλείου Φαρμάκη

Κυριακή 13-7-14

06:00 Εκκίνηση 3ου FAETHON OLYMPUS MARATHON

11:30-18:00 Τερματισμοί αθλητών Κοκκινοπλός Ελασσόνας.

12:00-20:30 Δωρεάν γεύμα στους αθλητές στις παραδοσιακές ταβέρνες του Κοκκινοπλού.

15:30-16:00 Τελετή Απονομών

19:00 Κλείσιμο διοργάνωσης

19:10 Αναχώρηση λεωφορείων

Πληροφορίες: 6974301684 – 6979500259

 

Προηγούμενο άρθρο Δυο Λαρισαίοι χρωστούσαν συνολικά 1 εκ. ευρώ στο δημόσιο
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας: Η «αξιολόγηση» θα μείνει στα χαρτιά