Παράνομο εμπόριο και επαιτεία στο στόχαστρο της Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας – 12 συλλήψεις


Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση  του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας.

 

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

 

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

  • Ελέγχθηκαν:

–  (927) άτομα, εκ των οποίων (781) ημεδαποί και (146) αλλοδαποί και

–  (619) οχήματα.

 

 

  • Προσήχθησαν (48) άτομα:

–  (25) ημεδαποί και

–  (23) αλλοδαποί.

 

  • Συνελήφθησαν (12) άτομα και συγκεκριμένα: 

–  Οκτώ (8) άτομα, από τους οποίους τέσσερις (4) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν για παράνομο εμπόριο,

–      Τρεις (3) ημεδαποί για καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα σε βάρος των δύο εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στο δημόσιο και σε βάρος του τρίτου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

–      Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας οδήγησης.

  • Βεβαιώθηκαν παράλληλα (277) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

–      Εννέα (9) παραβάσεις για παραεμπόριο.

–      Επτά (7) παραβάσεις για επαιτεία.

–      Δεκαέξι (16) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (4 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 5 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας και 7 λοιπές παραβάσεις).

–      Διακόσιες σαράντα πέντε (245) παραβάσεις τροχαίας (3 για μέθη, 30 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 13 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 12 για στέρηση άδειας οδήγησης, 14 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 4 για ΚΤΕΟ, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 152 λοιπές παραβάσεις).

 

  • Κατασχέθηκαν:

–      Εβδομήντα οκτώ (78) είδη παραεμπορίου (γλάστρες, τσάντες, ψάθινα καλάθια).

–      Χίλια επτακόσια τριάντα έξι (1.736) κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων.

–      Το χρηματικό ποσό των 5, 12 ευρώ.

 

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων του παράνομου εμπορίου και επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Συλλογή προϊόντων για το Κοινωνικό Συσσίτιο στη μουσική εκδήλωση των Chopper Rider
Επόμενο άρθρο 7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο στη Θεσσαλία